Nefis haydari tarifi! Haydarinin püf noktası süzme yoğurt

Haydari tarifi Ramazan'da yemeklerin yanına meze çeşidi olarak ikram ediliyor. Haydarinin püf noktası süzme yoğurt kullanılmasıdır. Hem kolay hem de lezzetli bir meze çeşidi arıyorsanız haydari tarifini deneyebilirsiniz. Haydarinin yanına ara sıcak olarak paçanga böreği ya da sigara böreği yapabilirsiniz. İşte haydarinin yapılışı ve malzemeleri...

Haydari tarifi sevilen meze çeşitleri arasında yer alıyor. Lezzetli bir haydarinin püf noktası kullanılan yoğurdun süzme olmasıdır. Soğuk servis edilen ve cevizle süslenen haydari iftar menü listelerinde yer alıyor. Haydari yanına acılı ezme, tarator, kısır ve sigara böreği gibi hafif lezzetler de deneyebilirsiniz. İşte haydarinin tarifi ve malzemeleri...

HAYDARİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı süzme yoğurt

50 gram beyaz peynir

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

4 yemek kaşığı nane

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz

HAYDARİ YAPILIŞI

Haydari tarifi için bir kaba süzme yoğurdunu alın ve içerisine peyniri rendeleyip karıştırın. Sarımsakları iyice ezin ve ilave edin ve karıştırın.

Karışımdan ayrı bir tavada sıvı yağınızı ve cevizlerinizi birkaç dakika kavurun. Kavrulan cevizlerin içine naneleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Nanelerin kokusu çıkınca yoğurtlu karışımın içine dökün ve çırpıcınızla tamamen karışana kadar çırpın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun...

HAYDARİNİN PÜF NOKTASI

Kullanılan yoğurdun süzme olması önemlidir.

İçine isteğe göre baharat ekleyebilirsiniz.

Dereotu da ekleyebilirsiniz.