Yazın sevilen mezelerinden biri de haydari. Nefis bir yaz menüsünde meze tarifi düşünüyorsunuz haydari harika bir tercih. Hem kolay hem lezzetli. Haydarinin birkaç püf noktası var. İşte haydarinin yapılışı ve malzemeleri...
HAYDARİNİN PÜF NOKTASI
Kullanılan yoğurdun süzme olması önemlidir.
İçine isteğe göre baharat ekleyebilirsiniz.
Dereotu da ekleyebilirsiniz.
HAYDARİ İÇİN MALZEMELER
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
50 gram beyaz peynir
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz
HAYDARİ TARİFİ
Karışımı hazırlayacağınız bir kaba süzme yoğurdunu alın ve içerisine peyniri rendeleyip karıştırın. Sarımsakları iyice ezin ve ilave edin ve karıştırın.
Karışımdan ayrı bir tavada sıvı yağınızı ve cevizlerinizi birkaç dakika kavurun. Kavrulan cevizlerin içine naneleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Nanelerin kokusu çıkınca yoğurtlu karışımın içine dökün ve çırpıcınızla tamamen karışana kadar çırpın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun...