Çıtır çıtır börek tarifi arayanlar için adım adım Çin böreği tarifi hazırladık. İkindi çayınızın yanına ya da ara sıcak olarak tüketebileceğiniz Çin böreği sıcak servis edilen börek çeşididir. Güneydoğu Asya mutfağına ait olan Çin böreği galeta ununa batırılarak kızartılıyor. Diğer böreklerden farkı ise soya sosu kullanılmasıdır. Şimdiden çıtır çıtır börek kokusu için afiyet olsun...
ÇİN BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER
3 adet yufka
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet pırasa
2 adet lahana yaprağı
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
ÇİN BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle böreklerin iç harcını hazırlayın. Küçük küçük doğradığınız soğanları tereyağı ile kavurmaya başlayın. Üzerine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra havuç, pırasa ve kırmızı biberi de ilave ederek soteleyin. Soya sosu, tuz ve karabiberi de ekleyip ocaktan alın.
Yufkalarınızı tezgahın üzerine açın. Sigara böreği mantığında önce ikiye daha sonra her bir parçayı üçe bölün.
İç harcı yufkaların arasına koyarak sarın. Sardığınız börekleri önce galeta ununa daha sonra da yumurtaya bulayıp kızartın. Afiyet olsun...