Nefis Çin böreği tarifi! Çin böreğinin püf noktası

Çin böreği galeta unuyla kızartılarak yapılan iç harcında pırasa, soya sosu ve kıymanın olduğu çıtır çıtır bir börek türüdür. Deneyenlerin pişman olmadığı ve çıtır çıtır börek tarifi arayanların ilk tercihi olan Çin böreği Güneydoğu Asya mutfağına ait bir lezzet olsa da ülkemizde oldukça popüler oldu. İşte çıtır çıtır Çin böreği tarifi ve malzemeleri...

Çıtır çıtır börek tarifi arayanlar için adım adım Çin böreği tarifi hazırladık. İkindi çayınızın yanına ya da ara sıcak olarak tüketebileceğiniz Çin böreği sıcak servis edilen börek çeşididir. Güneydoğu Asya mutfağına ait olan Çin böreği galeta ununa batırılarak kızartılıyor. Diğer böreklerden farkı ise soya sosu kullanılmasıdır. Şimdiden çıtır çıtır börek kokusu için afiyet olsun...

ÇİN BÖREĞİ TARİFİ MALZEMELER

3 adet yufka

1 adet kırmızı biber

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

2 adet pırasa

2 adet lahana yaprağı

200 gram kıyma

2 çorba kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı soya sosu

Tuz

Karabiber

Üzeri için:

2 adet yumurta

2 su bardağı galeta unu

ÇİN BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle böreklerin iç harcını hazırlayın. Küçük küçük doğradığınız soğanları tereyağı ile kavurmaya başlayın. Üzerine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra havuç, pırasa ve kırmızı biberi de ilave ederek soteleyin. Soya sosu, tuz ve karabiberi de ekleyip ocaktan alın.

Yufkalarınızı tezgahın üzerine açın. Sigara böreği mantığında önce ikiye daha sonra her bir parçayı üçe bölün.

İç harcı yufkaların arasına koyarak sarın. Sardığınız börekleri önce galeta ununa daha sonra da yumurtaya bulayıp kızartın. Afiyet olsun...