Nefis ağza dağılan dolgusuyla İzmir bombası tarifi

İzmir bombası tarifi kolay kurabiye tarifi arayanlar tarafından merak ediliyor. İçi çikolata dolgusu olan İzmir bombası hamur işi bir kurabiye çeşididir. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz İzmir bombasının yapılışını adım adım anlattık. İşte çay yanına nefis İzmir bombası tarifi ve malzemeleri...

Kolay kurabiye tarifleri denilince akla ilk gelen İzmir bombası tarifi oluyor. Hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle iştah açan İzmir bombası yapımı oldukça pratik. Tek yapmanız gereken malzemeleri hazırlamak ve güzel pişirmek. İçi çikolata dolgusu, dışı ağza dağılan nefis bir hamurla kaplı olan İzmir bombası tarifi sizlerle...

İZMİR BOMBASI MALZEMELERİ

1 paket çikolata veya kakaolu fındık kreması

1,5 su bardağı un

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Yarım su bardağı sıvıyağ

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

1 paket kaşığı vanilya

İZMİR BOMBASININ YAPILIŞI

İzmir bombası tarifi için öncelikle bir kapta sıvıyağ, yoğurt ve oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurun.

Pudra şekerini ilave edin. Sonrasında elekten geçirilmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırma kabına ekleyin ve iyice yoğurun.

Ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru streç filmle örtün ve 10-15 dakika dinlendirin.

Yumuşamış hamuru ceviz büyüklüğündeki parçalara ayırın.

Hamur parçalarını bir oklava yardımıyla açın.

Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde içerisine 1 yemek kaşığı krema koyun ve hamurun ağzını bohça şeklinde kapatın. Şekil yaparken fazla gelen hamuru kesebilirsiniz.

Hamurları ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. İzmir bombası çay yanına hazır. Afiyet olsun...

İZMİR BOMBASININ PÜF NOKTASI

Hamuru açarken yumuşaklık için un ekleyebilirsiniz. Oklava ile açarken çok az sıvı yağ kullanabilirsiniz. Kremayı biraz dolapta bekletirseniz pişmeden hamurun içinde dağılmaya başlamaz.