Şeker ve tuz akciğerleri yoruyor. Nefes alıp vermeyi dahi zorlaştırıyor. Özellikle aşırı tuz bronşit olma riskini yükseltiyor. İşte detaylar...
İŞLENMİŞ ETLER
Çalışmalar, işlenmiş etler ile kötü akciğer fonksiyonu arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor. Araştırmacılar, tütsülenmiş etlerin işlenmesinde ve korunmasında kullanılan nitritlerin akciğerlerde iltihaplanma ve strese neden olabileceğini düşünüyor. Pastırma, jambon, şarküteri eti ve sosis, işlenmiş etler kategorisine girer.
ŞEKERLİ İÇECEKLER
Akciğerlerinize bir iyilik yapın ve tüm şekerli içecekleri su ile değiştirin. Bir araştırma, haftada beşten fazla şekerli meşrubat içen yetişkinlerin devam eden bronşit geçirme olasılığının daha yüksek olduğunu ve çocukların astıma yakalanma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu.
AŞIRI TUZ
Biraz tuz yiyeceklere lezzet katar, ancak akciğer problemlerine ise çok şey katar. Çok fazla tuz tüketen kişilerde uzun süreli bronşit olma olasılığı daha yüksektir. Ve yüksek sodyumlu bir diyet astım semptomlarını kötüleştirebilir, ancak birkaç hafta boyunca tuz tüketiminizi azaltırsanız ciğerlerinizin daha iyi çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Yiyeceklerinizi sı