Ne salatalık ne nar bambaşka bir meyve! Şu an tam mevsimi! Kilosu 140 lira olan midenin ilacı

Mide hastalarına iyi gelen meyvelerin başında kudret narı geliyor. Kudret narı pazarlarda ve manavlarda yerini aldı. Sindirim sistemini ve bağırsak yollarını koruma altına alan kudret narı tropikal bölgelerde yetişiyor. Peki kudret narının faydaları neler?

Mide hastalıklarının başında gastrit, ülser ve reflü geliyor. Midenin şifası olan meyvelerin başında ise kudret narı var. Peki kudret narı ne işe yarar? İşte detaylar...

KUDRET NARININ FAYDALARI

Antihistaminik ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu için astım, alerji, bronşit gibi hastalıkların semptomlarını azaltmada etkilidir.

Antikanser etkisiyle kanseri önleme konusunda destek olur ve rahim ağzı kanseri, meme kanseri, prostat kanseri gibi yaşla beraber riski artan kanser türlerinden korunmaya yardımcı olur.

Beta karoten a-karoten ve göz için yararlı olan flavonoidleri içerdiği için görme sağlığını ve keskinliğini artırır.

Kan şekeri seviyesinin dengelenmesine yardım ederek tip 2 diyabet hastalarına fayda sağlar.

Karaciğerin normal işleyişini destekleyerek karaciğer sağlığına katkıda bulunur.

Kılcal damar dolaşımını hızlandırarak yanık tedavilerinde oksijenlenmeyi artırır ve böylece yanığın daha hızlı iyileşmesine yardım eder.

Kötü kolesterol (LDL) değerini azaltarak damar içi plak oluşumunu ve damar sertliğini engelleyerek kalp-damar sağlığını iyileştirir.

Olgunlaşmış kudret narı meyveleri antibakteriyel, antienflamatuar (iltihap önleyici) ve analjezik (ağrı kesici) etkilere sahip olduğundan dolayı hücre yenilenmesini hızlandırarak vücuttaki yara ve iltihapların iyileşmesine yardımcı olur.

Sindirim sisteminin normal işlevselliğini destekleyerek bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder ve kabızlık sorununu hafifletir.

Ülser, gastrit, kolit gibi mide ve bağırsak hastalıklarının tedavi süreçlerine yardımcı olur.

Yüksek protein ve E vitamini içeriği sayesinde egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.