Ne portakal ne mandalina! C vitamini için lider sebze iltihap düşmanı

Bazı kış sebzelerindeki C vitamini oranı portakal ve mandalinadan daha güçlü. Bu sebzelerden biri de karnabahar. Lif ve protein açısından değerli bir sebze olan karnabahardaki C vitamini oranı portakaldan daha fazla. Fakat onu değerli kılan tek sebep bu değil. İşte iltihabı dahi söküp atan karnabaharın faydaları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

C vitamini hastalıklar karşısında önemli bir kalkan. C vitamini dediğimizde akla ilk gelen portakal ve mandalina oluyor. Oysa karnabaharda C vitamini oranı birçok meyveden ve sebzeden daha fazla. Lif ve proteinin yanı sıra, küçük ila orta boy bir karnabahar size 127 mg kadar C vitamini verebilir. Bu, bir portakaldan çok daha fazladır.

KARNABAHARIN FAYDALARI

Bazı çalışmalarda karnabaharın yaşlanma, kanser karşıtı ve iltihap giderici faydaları olduğu gösterilmiştir.

Bir su bardağı çiğ karnabahar, sağlıklı kilo vermeye yardımcı olabilir. Uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.

Karnabahar aynı zamanda strese karşı koruma sağlar.

Bir su bardağı çiğ karnabahar, Günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 75'inden fazlasını karşılar. C vitamini ayrıca bağışıklık fonksiyonunu da destekler.

Karnabahar ayrıca K vitamini içerir. K vitamini kemik sağlığını destekler ve kırık riskini azaltabilir.

Kolin uyku, hafıza, öğrenme ve kas hareketlerinde rol oynar.

Yapılan bir araştırmada, turpgillerden sebzelerin tüketilmesinin kanser, kalp hastalığı ve her türlü nedene bağlı ölüm riskini azalttığı bulundu.

Karnabahardaki lif, iltihabı azaltan ve bağırsak düzenini destekleyen yararlı bağırsak bakterilerini besler.

Zeki çocuk yetiştirmenin 10 kuralı! Ne oyuncak ne de ekran, dahiler böyle yetiştiriyor