Ne limon ne soda! İşte şişkinliği yok eden çay listesi: Göbeği dümdüz yapıyor

Kış aylarında şişkinlik ve gaz şikâyetleri daha fazla artıyor. Bu yüzden birçok insan göbeği dümdüz yapacak, şişkinliğe iyi gelen çayları araştırıyor. Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vedat Göral, gıdaların iyice çiğnenerek ve az porsiyonlar halinde tüketilmesi gerektiğini belirterek şişkinliği gideren çayları açıkladı.

Merve Kantarcı Çulha

Bağırsaklarda biriken gaz zamanla şişkinliğe ve birçok organın hasarına yol açabiliyor. Şişmiş göbek görüntüsünden kurtulmak isteyenler ise doğal çaylara başvuruyor. Peki, hangi çaylar şişkinlik düşmanı?

Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Vedat Göral, şişkinlik probleminin kadınlarda daha sık görüldüğüne dikkat çekerek, şişkinliği azaltacak çayların listesini verdi.

ŞİŞKİNLİĞİ AZALTAN ÇAYLAR

Şişkinliği gidermek için, nane, melisa çayı, papatya, zencefil, zerdeçal, probiyotikler, tarçın, elma sirkesi, hardal, sade soda veya doğal maden suyu yarar sağlar.

Zencefil çayı ve nane çayı, gazı gidermede yarar sağlar. Midede oluşan gazı yok etmek için, etkili olan zencefil kökü, aynı zamanda metabolizmayı da hızlandıracaktır. Bu çaylar, gaz şikâyeti düzelene kadar kullanılmalıdır.

Melisa çayı da şişkinlik için yararlıdır. Yemekten 30 dakika sonra melisa çayını, demleyip içilmelidir.

Kuru nane ile evde çay yapabilirsiniz. Mentol etkisi ile ağız içine ferahlık verip, mideyi de rahatlatacaktır. Naneyi, çay olarak demleyip içebilir, taze naneyi de çiğneyerek mide gazını önleyebilirsiniz. Nane yağı tüketimi, özellikle irritabl bağırsak sendromlu yani huzursuz bağırsak sendromlu hastalarda, şişkinlik ve diğer sindirim sorunlarını çözebilen bir yöntemdir.

Papatya çayını günlük tükettiğiniz zaman, midede oluşan şişlik azalacaktır.

Rezene çayı mide ile ilgili rahatsızlıklarda, çok sık tüketilen bitkisel çözümdür. Rezene çayı demleyerek günde 1 defa içtiğiniz takdirde şişkinliğin gittiği ve rahatladığını görebiliriz.

LİMONLU SU İYİ GELİR Mİ?

Limonlu su içerek, sindirim sistemi hastalıklarına karşı önlem alabilirsiniz. Gün içinde içme suyunuza, bir iki dilim limon atıp içebilirsiniz. Yemeklerden sonra midede gaz oluşuyorsa, büyük bir bardak limonlu su, mideyi rahatlatır.

Japonya'da sık tüketilen yeşil çay da, yararlıdır. Kalp dostu ve sindirim dostu olan yeşil çay, bağırsakları rahatlatarak midede oluşan gazı yok edecektir. Mide gazı yaşadığınız günlerde, muhakkak tüketmelisiniz.

ŞİŞKİNLİK İÇİN DİĞER ÖNERİLER

Ananas tüketmek, mide şişkinliklerini azaltır. Özellikle de yüksek protein içeren yemeklerden sonra yenilen ananas, mide gazını önleyecek kadar etkilidir.

Bilinen ve rahatsız eden, alerjik olan gıdaları almamalıyız. Sigara ve alkol mutlaka, terkedilmelidir.

Diyet uygulamasına ilaveten, gaz giderici ilaçlar, bağırsak düzenleyici ilaçlar, kefir ve probiyotikler kullanılır.

Düzenli yürüyüş, karın ve bağırsak bölgesini harekete geçirerek, yemeklerden sonra sindirimi destelemek için hafif sporlar gibi yöntemleri de uygulamalıyız.

Hardal tohumunu, yarım litre kaynar suyun içerisine iki kaşık hardal tohumu ekleyerek demleme yöntemiyle çayını içebilirsiniz. Metabolizmayı da hızlandırır.

Stresten uzak durulmalı, gerekirse psikolojik destek alınmalıdır.

Canan Karatay, kanserli hücrelerin vücuttan atılması için şart diyor! İşte magnezyum deposu besinler