Ne küfleniyor ne yumuşuyor! 1 yıl boyunca tazeliğini koruyor, zeytin saklama formülü

Zeytin çabuk küflenebilir ve yumuşayabilir. Zeytinin tazeliğini koruması için saklama koşulları önemli. Peki taş gibi zeytinler nasıl saklanmalı?

Zeytin sindirim sistemini koruyor. Zeytin metabolizmayı hızlandırıyor. Peki zeytinin faydaları neler?

ZEYTİN NASIL YUMUŞAMADAN SAKLANIR?

Zeytin, yanlış saklama koşullarında yumuşama ve küf oluşumuna eğilimli bir gıdadır.

Zeytinleri yumuşamadan saklamanın ilk adımı, onları teneke kutu veya ambalajdan çıkarıp cam bir kavanozda saklamaktır. Cam kavanozun kapağını da sıkıca kapatmalısınız.

Eğer zeytinleri cam yerine teneke kutuda saklamak isterseniz, içine mutlaka ayçiçek yağı ekleyerek saklamalısınız. Ayçiçek yağı, zeytinlerin küflenmesini ve yumuşamasını önler.

Bu yöntemler, siyah zeytin için uygulanır. Eğer yeşil zeytinleri yumuşamadan saklamak isterseniz, onları kendi salamura suyunda saklamalısınız. Yeşil zeytinleri dışarıdan alıyorsanız, ambalajın içine mutlaka su ekleyerek saklayın.

ZEYTİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Zeytinin faydaları oldukça çeşitlidir:

1. Kanser Önleyici: Zeytin, kansere karşı etken maddeler ve A, E vitaminleri içerir. Bu vitamin ve maddeler, kanser tümörlerinin oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

2. Göz Sağlığını Korur: Zeytin, içerdiği A vitamini ile göz sağlığını korur. A vitamini, gece görüşünü iyileştirir ve katarakt, makula dejenerasyonu, glokom gibi göz hastalıklarının gelişmesine karşı etkilidir.

3. Sağlıklı Kemik Gelişimi Sağlar: Zeytin, kemiklerin gelişip güçlenmesini sağlar.

4. Kalp Sağlığını Destekler: Zeytin, içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde kalp sağlığınızı korur ve kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürür.

5. Sindirimi Kolaylaştırır: Zeytin, içerdiği E vitamini ve yağ ile bağırsakların daha verimli işlemesini sağlar. Düzenli olarak zeytin tüketen kişilerin kolon kanserine yakalanma riski oldukça düşüktür.

6. Saç, Cilt ve Tırnak İçin Besleyici: Zeytin, saçların ihtiyacı olan nemi kazandırır ve hücre yenilenmesini sağlar. E vitaminleri sayesinde daha genç ve sağlıklı görünmenizi sağlar.

7. Uzun Süre Tok Tutar: Zeytin, sabah almanız gereken enerjiyi karşılar ve sizi uzun süre tok tutar.

8. Vücut Gelişimine Destek Olur: Zeytin, vücut gelişimine destek olur.

9. Kan Yapar: Zeytin, kansızlığı giderir ve kan yapıcı özelliği vardır.

Bu faydaların yanı sıra, zeytinin aşırı tüketimi kilo problemlerine neden olabilir. Bu nedenle, ideal tüketim miktarı günde 5 adet az tuzlu zeytindir.