HİLAL ÇAKIR
Kış aylarında artan soğuk ve kuru hava, cilt kuruluğunu tetikliyor. Uzmanlar, cildin nem kaybını önlemek için cilt tipine uygun nemlendiricilerin kullanılmasını ve bol su içilmesini öneriyor. Cilt kuruluğunun önüne geçmek ve cildin nem dengesini korumak için beslenme şeklimizi de değiştirmek gerekiyor.
CİLT KURULUĞUNU YOK EDEN 5 BESİN
Yoğurt ve kefir: Probiyotikler cilt sağlığını destekler ve nemlendirici etkisi vardır.
Havuç: A vitamini, cilt kuruluğunu engeller.
Zeytinyağı: İçerdiği antioksidanlar ve E vitamini ile cildi besler ve nemlendirir.
Ceviz ve fındık: Omega-3 yağ asitleri ve E vitamini, cildin nem kaybını önler.
Yaban mersini: Antioksidanlar açısından zengin olan bu meyve, cildi korur ve nem dengesini destekler.
CİLT KURULUĞUNUN SEBEBİ VİTAMİN EKSİKLİĞİ OLABİLİR
A vitamini, D vitamini ve omega-3 yağ asitleri gibi besin öğelerinin eksikliğinde cilt kuruluğu artabilir. Bu sebepten dolayı öğünlerinize yukardaki besinleri katmak cildinize iyi gelecektir.