Öfkenize hakim olabiliyor musunuz? Kişilik testi ne kadar sinirli olduğunuzu ortaya çıkarıyor!

Stres, travma, moral bozukluğu gibi birçok olumsuz durum insanın öfkelenmesine yol açar. Özellikle günümüz dünyasının yaşam tarzı, iş stresi, trafik gibi olumsuz durumlar öfkelenmeyi tetikleyebilir. Bazı insanlar olayları çabuk sinirlenip öfkelenebilirken bazılarında ise bu durum daha az görülür.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

İnsanlar, doğası gereği hoşuna gitmeyen ya da moralini bozan bir durumda öfkelenir. Kötü bir haber aldığında ya da korku duyduğunda tetiklenen öfke durumu bazı insanlarda azken bazı insanlarda ise oldukça yüksek seviyelerde görülebilir. Geçtiğimiz günlerde bir araştırma şirketi, Türkiye'de yaşayan kişilerin dünyanın en sinirlileri listesinde ikinci olduğunu açıkladı. Peki, siz ne kadar sinirlisiniz?

Öfke, vücutta birçok olumsuz etkiye dönüşür. Kalp çarpıntısının artması, kalp sıkışması, baş ağrısı ve ateş basması gibi etkileri öne çıkaran öfke uzun vadede bağışıklık sistemini de zayıflatır. Olaylar karşısında soğukkanlı olmak ve panik yapmamak öfke kontrolünü bir nebze de olsa geliştirebilir.

Peki, siz ne kadar öfkelisiniz? Olaylar karşısında sinirinizi kontrol edebiliyor musunuz? Aşağıdaki teste tıklayarak öfke kontrol seviyenizi ölçün!