Nazik fasulyeleriniz haşlanırken parçalanmasın! Tencereye bir kaşık baharatı...

Taze yeşil fasulyelerin mevsimi geldi. Pişirme usulleri farklılık gösteren fasulyelerin kıvamı çok önemli. Peki yeşil taze fasulye pişirirken nelere dikkat etmeli?

Yavaş yavaş çıkmaya başlayan taze fasulyeler tezgahlarda yerini alırken seveni kadar sevmeyeni de bulunuyor. Lezzetinin yanı sıra besleyici oluşuyla da favori lezzetler arasında yer alan taze fasulyeyi pişirirken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalar bulunuyor. Doğru pişirme teknikleri uyguladığınızda küçülme ve erime sorunu ile de karşı karşıya kalmayacaksınız. Mutfakta uygulayabileceğiniz ufak tüyolar ile birlikte fasulyelerinizde lezzetine kavuşuyor. Pişirme işlemi sırasında içerisine bir kaşık eklemeniz tüm sorunları silip atıyor. İşte taze fasulye pişirmenin en lezzetli hali...

TAZE FASULYENİN İÇERİSİNE BİR KAŞIK EKLE

Doğru pişirme teknikleri ve doğru baharatları kullanarak taze fasulyenin tadını doyulmayacak bir kıvama getirebilirsiniz. Küçülme ve erime sorununu kökten çözecek bu yöntem ile birlikte yeşil fasulyelerde tazecik kalacak.

Taze fasulyeyi öncelikle yüksek ateşte kısa süreli pişirmeniz gerekmektedir. Bu yöntem fasulyenin daha lezzetli olmasını sağlayacak ufak bir tüyodur. Fasulyenin içerisine ekleyeceğiniz bir kaşık kimyon fasulyenin dokusunu bozmadan pişmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacak bu adım sindirim sorunlarını engelleme konusunda da son derece faydalı oluyor.