Narın ciltte muhteşem etkisi! Narla yapılan maske tarifleri

Nar, suyu ve kabuğu ile ciltte muhteşem etki eden bir meyve. Narla yapılan maskeler kırışıklıkları gidererek cildi sıklaştırıyor. Narın faydaları ve narla yapılan maske tarifleri haberimizde...

Narla yapılan maske tariflerini bir araya getirdik. Vücuda faydası saymakla bitmeyen nar çayı, suyu ve kabuğuyla da cilt maskelerinin vazgeçilmezi oluyor. Popüler cilt maskenize karar vermeden önce nar peelingini mutlaka denemelisiniz...

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre nar ile yapılan maske tarifleri cilde iyi geliyor. İşte nar içerikli maske ve peeling tarifleri...

NAR ÇAYI TARİFİ

40 dereceyi geçmeyecek şekilde kuruttuğunuz nar kabuklarını ufalayarak muhafaza edebilirsiniz. 100 gr kaynamış suya bir çay kaşığı nar kabuğu atarak 10 dakika kaynatın. Her gün çay olarak tüketin. Aslında şifalanmak bu kadar kolay. Etkileşimi çok yüksek olduğu için kanser hastalarının ilaç tedavisi gördüğü süreçte kullanmaması tavsiye edilir. Hamilelerde de doktora danışmadan tüketilmemelidir.

NAR SUYUNUN FAYDALARI

Nar, meyve taneleri ve kabuğu ile birlikte sıkıldığında yüksek antioksidan içerdiği için daha faydalıdır. Antioksidan özelliğinden dolayı kanı temizlemede büyük etkisi vardır. İshal önleyici etkiye sahiptir. Nar suyu ile yapılan gargara, ağız ve diş eti hastalıklarına karşı doğal bir savunma mekanizması oluşturur. Kansızlığa iyi gelir. Bağırsaktaki zararlı parazitleri temizler, kolesterol ve kan şekerimizi dengede tutar, idrar söktürerek vücudumuzdaki toksinleri dışarı atar, eklem ve mide ağrılarına iyi gelir, tansiyonu düşük seviyede tutar.

Nar tanelerini, salataların besin değerini artırmak için de kullanabilirsiniz. Nar, reçel olarak da sabah kahvaltılarınızda sofralarınıza hem renk hem sağlık katar.

NARLI CİLT MASKESİ TARİFİ

Kırışıklık Önleyici Yüz Maskesi

1 tatlı kaşığı yaş maya

1 tatlı kaşığı nar suyu

2 damla saf zeytinyağı

Bu üç malzemeyi iyice karıştırın. Temiz yüzünüze özellikle göz çevrenize yumuşak hareketler ile sürün. 20 dakika bekledikten sonar cildinizi temizleyin. Yüzünüze her gün süreceğiniz nar suyu, hücre zarlarına esneklik kazandıracak ve cildinizi gerginleştirecektir.

CİLT SIKILAŞTIRICI PEELİNG MASKESİ

1 tatlı kaşığı el kremi

1 tatlı kaşığı beyaz kil

1 tatlı kaşığı pirinç

Tüm malzemeleri bir kâseye koyun iyice karıştırın. Hazırladığınız kremi dairesel hareketler ile yüzünüze masaj yaparak uygulayın.15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın. 15 günde bir kez uygulamanız cildinizin tahriş olmaması açısından faydalı olacaktır.

NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI NE İŞE YARAR?

Yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon problemlerinize karşı etkilidir. Sedef, egzama ve güneş yanığı gibi cilt problemlerine iyi gelir. Saç ve saç derinizi kuvvetlendirir. Kilo vermenizi kolaylaştırır.