AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Mutfaktaki besinlerin hastalıklara etkisi şaşırtıyor. Özellikle pandemi döneminde doktora gitmek istemeyenler için besinlerin bilinmeyen faydalarını bir araya getirdik. Yağmur suyu ile tüketilen nar taneleri öksürüğe iyi gelirken pişirilmiş şalgam boğazı yumuşatıyor. Binlerce insanın hastalığına derman olan İbn-i Sina'nın kaleme aldığı mucize besinler haberimizde. İşte mutfaktaki doğal ilaçlar...
NARIN FAYDALARI
Nar taneleri bal ile kötü yaraların üzerine sürüldüğünde dolama gibi yaraları iyileştirir
Kulak ağrısına iyi gelir
Nar taneleri yağmur suyu ile içilirse hemoptiziye(öksürük ve balgam ile birlikte olan kanama) iyi gelir
Çarpıntıya iyi gelir
Tatlı nar mideye iyi gelirken, ekşisi mideye zarar verir
Kavrulmuş nar hamile kadınlarda iştah açar
Tok karnına nar suyu ateşli hastalıklara iyi gelir
Balla birlikte yenen nar taneleri peptik ülsere iyi gelir
NOHUTUN FAYDALARI
Yüzdeki çil lekelerini giderir
Cilt rengini güzelleştirir
Sıcak ve sert apnelere iyi gelir
Kaşıntıya iyi gelir
Kafa derisindeki çıbanları tedavi eder
Diş ağrısını giderir
Karaciğere iyi gelir
Bağırsakları yumuşatır
Solucanları öldürür
BAKLANIN FAYDALARI
Çil lekelerini giderir
Kramplara ve kas yaralanmalarına iyi gelir
Sirke ile pişirilirse kusma ve kronik ishale iyi gelir
Öksürük, boğaz ve bademcik iltihaplarına iyi gelir
ŞALGAMIN FAYDALARI
Yanmış şalgam bal mumu ve gül yağı ile karıştırılırsa deri yanıklarına iyi gelir
Yağlı et le pişirilirse boğaz ve göğsü yumuşatır. Ayrıca böbrek ve mideye iyi gelir
Pişirilmiş veya çiğ olarak alınırsa görmeye iyi gelir
Sürekli tüketilirse tıkanıklık ve gaza neden olur
Gut hastalığına iyi gelir