Nar, doğadaki en güçlü antioksidanlardan biri olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca birçok uzman tarafından da önerilebiliyor. Ancak tüketilmesi hem lezzetli hem de sağlıklı olabilen bu meyve, soyma aşamasında oldukça uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle nar soymanın pratik yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilecek bir yöntem, o meyveyi kolayca tane tane ayıklamaya yardımcı olabiliyor.
Nar soymanın pratik yöntemleri pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Çünkü bu meyve, lezzetli ve sağlıklı olmasının yanı sıra oldukça uğraştırıcı bir şekilde soyulabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem, nar soymanın pratik yöntemi olarak gösterilebiliyor. Nitekim söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.
Öncelikle narın üst bölgesi kesilir.
Ardından kabuğunun etrafı yukarıdan aşağıya doğru çizikler atılarak kesilir. Ayrıca atılan kesikler, kabuk kısmının ortasını geçmemeli.
Sonra kabuk kısmından tutularak, iç kısımdan kabuklar ayrılır.
Ardından bölünen narın arka kısmına bir kaşık yardımıyla vurulur.
Bu sayede kabuk kısmındaki narlar yavaş yavaş düşebilir.
Ayrıca nar kabuklarının bir kaseye doğru tutularak vurulması önerilir.
Bu sayede narlar kasede toparlanmış olur. Ayrıca kasenin içerisine su koyulursa, narların parçalanması önlenebilir. İşlem tamamlandıktan sonra kasedeki su ve narlar süzgeç ile ayrılabilir.