Nar gibi kızartan 3 kestane pişirme yöntemi

Kestane pişirmek denilince akla ilk gelen sobalar olsa da günümüzde sobada pişiren sayısı oldukça azaldı. Peki, evde kestane nasıl pişirilir? En iyi kestane pişirme yöntemlerini bir araya getirdik. İşte nar gibi kızartan kestane pişirme yöntemleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kestane mevsiminin gelmesiyle evde kestane pişirme yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Kestaneyi haşlanarak, tavada közleyerek ya da fırında közleyerek pişirebilirsiniz.

Evde kestane pişirmek sanıldığı kadar zor değil. Nar gibi kızaran kestane pişirmek isityorsanız çizik atmanız gerekir. Kestane pişirmenin püf noktası burasıdır.

FIRINDA KESTANE PİŞİRME YÖNTEMİ

Fırında kestane pişirme yöntemi en sık tercih edilen kestane pişirme yöntemidir. Önce kestaneleri yarım saat tuzlu suda bekletin. Sonra geniş kısımlarından çizik atın ve fırın tepsisine dizin. 200 derece fırına sürün. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz. (Fırına yağlı kağıt serebilirsiniz)

TAVADA KESTANE PİŞİRME YÖNTEMİ

Kestane pişirmek için tava ya da közlemeye özel tavalar da kullanılabilir. Tuzlu suda kestaneleri yarım saat bekletin. Ardından çizik atın ve tavada közleyin. Normal tava kestanenin ardından kullanılmaz hâle geliyor. Bu yüzden teflon veya yanmaz yapışmaz tava kullanabilirsiniz.

KESTANE HAŞLAMA YÖNTEMİ

Bazıları da haşlanmış kestane sever. Kestaneleri haşlamak için 2 saat suda bekletin. Tencereye koyacağınız az miktar suyun içerisinde önce kestanelerinizi haşlayın. Ardından su tamamıyla çekildikten sonra közleyin. Eğer sadece haşlama seviyorsanız közlemenize gerek yok, bu şekilde de tüketebilirsiniz.

Patlat bir mısır! Patlamış mısırın şaşırtıcı 5 faydası