Nar gibi kızaran sütlaç tarifi

Sütlaç sütlü tatlılar arasından en çok yapılan tatlı. Süt ve pirincin lezzetli uyumundan doğan sütlaç tarifi merak ediliyor. Peki sütlaç nasıl yapılır? Sütlaç tarifi nedir? İşte cevabı...

Sütlaç yapımı çok basit. Sütlacın püf noktası pişirme esnasından iyice karıştırmak. Peki sütlaç nasıl yapılır? Sütlaç tarifi nedir? İşte cevabı...

SÜTLAÇ İÇİN MALZEMELER

1 litre süt

2 çay bardağı yıkanmış pirinç

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

4 su bardağı su

SÜTLAÇ YAPILIŞI

Sütlaç yapımı için öncelikle pirinçleri iyice yıkayın ve bir tencereye koyun.

Üzerine 4 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.

Kaynayınca altını kısın ve biraz daha pişirmeye devam edin. Pişirirken ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.

Pirinçler yumuşayıp, suyunu çekince üzerine sütü de ilave edin ve yüksek ateşte kaynayıncaya kadara sık sık karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 20 dakika da kısık ateşte pişirin.

Daha sonra şekeri de ilave ederek karıştırmaya devam et ve 5 dakika daha pişirin ve sonra ocaktan alın.

Pişen sütlaca vanilyayı da ekleyin ve biraz daha karıştırın.

Hazır olan tatlıyı kaselere bölün ve ister soğuk ister sıcak tüketin.