Naan tarifine bayılacaksınız

Naan tarifi merak ediliyor. Bir ekmek çeşidi olan naan Malezya'da ve Hindistan'da sevilerek tüketiliyor. Yemeklerin yanında ya da kahvaltıda tüketebileceğiniz naan tarifi haberimizde...

Naan tarifi yemeklerin yanına araştırılıyor. Naan Hindistan'da sevilerek tüketilen bir ekmek çeşidi. Bizdeki gözlemelere benziyor. Yumuşacık ve kahvaltıda da tüketebileceğiniz naan tarifi favori ekmeğiniz olabilir.

Naan İran'da, birçok Orta Doğu ülkesinde, Pakistan, Bangladeş, Sri Lanka gibi Hint alt kıtası ülkelerinde de sevilerek tüketiliyor. İşte naan tarifi ve malzemeleri...

NAAN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 tatlı kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı yoğurt

3 su bardağı un

1 yemek kaşığı kuru maya

Yarım su bardağından bir parmak eksik ılık su

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (eritilmiş)

NAAN TARİFİ

Naan tarifi için önce hamur malzemelerini güzelce yoğurun. Hamuru bir saat dinlendirin. Naan tarifinin püf noktası budur.

Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahına alın ve orta kalınlıkta açın. Bu esnada yapışmaz tavayı ısıtın ve açtığınız hamurları tavada arkalı önlü pişirin.

Pişen naanların üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve servis edin. Naanları yemek yanında ya da kahvaltıda tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Gobi Manchurian tarifi! Karnabaharın baharatlı sosla mükemmel uyumu

Tandoori tavuk tikka nasıl yapılır?