Şeker hastalarına müjde! Bu baharat şeker dopinginden kurtarıyor

Yaz aylarında dondurma, içecek ve meyve tüketimi arttığı için şekeri dengelemek zor oluyor. Bu yüzden yaz aylarında insülini dengeleyen baharatları tatlılara, içeceklere ya da yemeklere ekleyerek şekeri dengeleyebilirsiniz. İşte araştırmalarla desteklenmiş şekeri dengeleyen baharatlar…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yaz aylarında sıcak havalarda şeker de artıyor. İçecekler, tatlılar, meyveler, dondurma derken insülin dengesi alt üst oluyor.

Yaz aylarında, özellikle sıcak havalarda şeker düzeylerini dengelemek için birkaç baharatı yiyeceklerinize ve içeceklerinize dahil edebilirsiniz. Özellikle tarçın faydası kanıtlanan baharatlar arasında ilk sırada. Araştırmacılar tarçının kolesterolü yaklaşık yüzde 18, kan şekeri seviyesini ise yüzde 24 oranında azalttığını buldu.

YAZIN ŞEKERİ DENGELEYEN BAHARATLAR

1.Tarçın: Hem dondurmalarda hem de içeceklerde kolaylıkla kullanabileceğiniz tarçın, kan şekerini dengeler. Tarçın, tatlıları doğal olarak tatlandırabilir ve kan şekerinin ani yükselmesini önleyebilir.

2.Zencefil: Zencefil, kan şekerini dengelemeye yardımcı olabilir ve sindirimi iyileştirebilir. Ayrıca içerdiği antioksidanlarla vücudu destekler.

3.Karanfil: Karanfil, kan şekerini düzenleyebilir ve metabolizmayı hızlandırabilir. Ayrıca sindirimi destekleyebilir.

4.Karabiber: Karabiber, kan şekerini kontrol altında tutmaya yardımcı olabilir ve sindirim sistemini uyarabilir.

5.Kimyon: Kimyon, kan şekerini düzenlemede etkili olabilir ve sindirimi destekleyebilir. Ayrıca anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

TARÇININ FAYDALARI

İnsülin seviyesini düzenler.

Enfeksiyonlara karşı korur.

Kilo vermeye yardımcıdır.

Kandaki şekerin yağ olarak depolanmasını önler.

İştah kontrolü sağlar.

Stresi azaltır.

Antioksidan içeriği yüksektir.

Beyin ve sinir sistemini korur.

Yaşlanmayı geciktirir.

Kanser hastalıklarından korur.

BU UYARILARA DİKKAT!

Tarçın bazı bitkilerle, baharatlarla ya da ilaçlarla yan yana geldiğinde rahatsız edebilir, yan etkileri olabilir. Bu yüzden ilaç kullanıyorsanız mutlaka bir uzmana danışın.

Tarçının karaciğeri etkileyen ilaçlarla birlikte alınması karaciğer problemlerini daha olası hale getirebilir.