Yazın hazırlayan kışın rahat ediyor! İşte konserve menemenin yapılışı

Her mevsim sofralarda aranan menemen, sadece kahvaltıda değil günün her öğününde keyifle tüketiliyor. Yazın hazırlanan domateslerle kışın tüketilebilen lezzet, pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Özellikle kıpkırmızı nefis domateslerle hazırlanan menemen oldukça lezzetli oluyor. İşte detaylar…

Yazın hazırlanan konserve menemenlere, kışın yumurta kırmak yeterli oluyor. İsteğe bağlı soğanlı ya da soğansız olarak hazırlanabilen menemen, oldukça kolay bir şekilde konserve yapılabiliyor. Fakat konserve menemen yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da oluyor.

KONSERVE MENEMENİN HAZIRLANIŞI

Yazın hazırlanan lezzetli konserveler, kışın afiyetle tüketilebiliyor. Fakat konserve menemen yaparken bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Biberleri ve domatesleri pişirdikten sonra; sıcak bir şekilde cam kavanozlara doldurulmalı, ağzı sıkıca kapatılmalı ve ters çevrilmeli. İşte konserve menemen yapmanın diğer detayları aşağıda yer alıyor.

MALZEMELER

6 kg domates.

2 yemek kaşığı tuz.

500 gr yeşil biber.

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml).

HAZIRLANIŞI

Öncelikle domatesler güzelce yıkanır. Akabinde bıçakla tabanlarına derin olmayacak şekilde artı şeklinde çizikler atılır. Sonra domatesler kaynar suyun içerisine alınarak, 2-3 dakika kadar bekletilir.

Ardından domatesler buzlu suyun içerisine alınır ve birkaç dakika bekletilir. Akabinde çizik atılan yerlerden domateslerin kabukları soyulur. Bu yöntem sayesinde kabuklar daha kolay bir şekilde soyulur.

Tüm domateslerin kabukları soyulduktan sonra küp şeklinde doğranır.

Akabinde derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ koyulur. Üzerine doğranmış şekildeki yeşil biberler eklenir ve 1-2 dakika kadar kavrulur. Biberlerin rengi değiştikten sonra doğranan domatesler de tencere eklenir. Sonra kapağı kapatılır ve 30 dakika kadar pişmeye bırakılır. Pişme süresince ara ara karıştırmak da ihmal edilmemeli.

Domatesler pişerken kavanozlar ve kavanoz kapakları kaynatılarak sterilize edilebilir.

Domatesler suyunu saldıktan sonra üzerine tuz eklenir ve karıştırılır.

Akabinde ocak kapatılır ve menemenler sıcakken kavanozlara doldurulur (kavanozların kapaklarının atmaması için sıcakken doldurma işlemi yapılır).

Sonra kavanozların kılavuz kısmı havlu kağıt ile silinir ve kaynatılan kapaklarla sıkıca kapatılır. Bu aşamada kapak gereğinden fazla sıkılırsa, diş atma problemi oluşturabilir.

Akabinde kavanozlar ters çevrilir ve soğumaya bırakılır.

Soğuduktan sonra konserve menemenler, güneş almayan serin bir yerde saklanır.