Yazın en gözde tarifi belli oldu! Hem pratik hem lezzetli…

Yazın gelmesiyle birlikte soğuk tatlı arayışı da artıyor. Sıcaktan bunalmışken canı tatlı çekip pratik bir tarif arayanlar, bu tarif tam da size göre. Hem lezzetli hem de çok pratik olan bu tarif tatlı severlerin gözdesi. Hindistan cevizinin zengin aromasıyla birleşen kremamsı dokusu, tatlı severlerin vazgeçilmezi olacak. İşte, misafirlerinizi etkileyecek harika bir soğuk tatlı tarifi!

HİLAL ÇAKIR

Soğuk servis edildiği için sıcak günlerde insanın içini ferahlatan bu hindistan cevizli tatlı tarifinin bağımlısı olacaksınız. Az malzemeyle hazırlanan bu pratik tarifi ezberleseniz iyi olur. Çünkü sürekli yapmak isteyeceksiniz. İşte tarifin detayları...

MALZEMELER:

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı un

2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)

1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

Üzeri için:

3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi

Taze meyveler (çilek, muz, mango, vs.)

YAPILIŞI:

İlk olarak tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve hindistan cevizini ekleyin. İsteğe bağlı olarak tereyağı da ilave edip karıştırın.

Geniş bir borcama ya da kaselere dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.

En az 3 saat dinlendirin.

Servis etmeden önce üzerine hindistan cevizi serpin. İsterseniz taze meyve dilimleriyle süsleyin.

Afiyet olsun.