HİLAL ÇAKIR
Soğuk servis edildiği için sıcak günlerde insanın içini ferahlatan bu hindistan cevizli tatlı tarifinin bağımlısı olacaksınız. Az malzemeyle hazırlanan bu pratik tarifi ezberleseniz iyi olur. Çünkü sürekli yapmak isteyeceksiniz. İşte tarifin detayları...
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
Üzeri için:
3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Taze meyveler (çilek, muz, mango, vs.)
YAPILIŞI:
İlk olarak tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve hindistan cevizini ekleyin. İsteğe bağlı olarak tereyağı da ilave edip karıştırın.
Geniş bir borcama ya da kaselere dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.
En az 3 saat dinlendirin.
Servis etmeden önce üzerine hindistan cevizi serpin. İsterseniz taze meyve dilimleriyle süsleyin.
Afiyet olsun.