Muzun kararmaması için 5 hile! 15 gün dayanıyor

Muz en sevilen ve sağlıklı olan meyvelerden biri. Fakat muzun alındıktan sonra hemen kararması önemli bir sorun. Magnezyum deposu olan bu meyveyi 15 gün saklamanın püf noktası haberimizde…

Muz, potasyum ve magnezyum açısından zengin meyvelerden biri. Hem tok tutar hem de hastalıklara karşı koruyan lifli bir meyvedir. Fakat diğer meyvelere göre hızlı kararır ve çabuk bozulur. Fakat muzun kararmasını bazı püf noktalarla önleyebilirsiniz.

MUZ 15 GÜN SAKLANIR MI?

1. Muzlarınızı satın aldıktan sonra uygun şekilde saklamak için önce plastik poşetten veya kese kâğıdından çıkarın. Muz, soğuğu veya aşırı sıcağı sevmez ve tercihen 12 ile 22°C arasındaki bir sıcaklıkta saklanmalıdır.

2. Muzlarınız çok gençse ve olgunlaşmalarını hızlandırmak istiyorsanız, onları bir gazete kâğıdına sarın. Aksine, meyveleriniz çok olgunsa, olgunlaşmalarını yavaşlatmak için buzdolabına koyun.

3. Muzları asla elma veya armut gibi diğer olgun meyvelerin yanında bırakmayın. Bu meyveler olgunlaştıklarında, olgunlaşmayı hızlandıran bir gaz yayarlar.

4. Muzlarınızı sadece hava ile temas edecek ve kararmayacak şekilde duvardaki bir kancaya asın. Ayrıca muzlarınızı buzdolabının çok soğuk olmayan bir yerine koyacağınız bir bez veya plastik torbaya sarabilirsiniz.

5. Oksijenin girmesini önlemek ve meyvenin esmerleşmesini hızlandırmak için muzlarınızın kuyruğunu veya sapını plastik sargı veya alüminyum folyoya sarın.

MUZ NEDEN KAHVERENGİYE DÖNER?

Muz hücre zarları değiştiğinde veya yaralandığında, enzimler ve polifenoller birbirleriyle ve havadaki oksijenle temas eder. Muz kabuğundaki değişiklik şokla veya hatta önemli derecede soğutmayla meydana gelebilir. Muz kompostosu, şerbet veya muzlu dondurma hazırlamak istiyorsanız, dilimlenmiş muzlarınızı daha sonra kullanmak üzere dondurabilişiniz.

Kişilik testinde zekâna olan güvenin ortaya çıkıyor! Resimde ilk ne görüyorsun?