Muzlu krokanlı pasta nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta muzlu krokanlı pasta tarifi ve malzemeleri!

Muzlu krokanlı pasta, Gelinim Mutfakta'da ekrana geldi. Kanal D'nin severek takip edilen yemek yarışmasında bu haftada heyecanlı anlar yaşandı. Ekran başındaki izleyiciler, Muzlu krokanlı pasta nasıl yapılır? sorusunu sormaya devam ediyor. Biz de sizler için lezzetli muzlu krokanlı pasta tarifine haberimizde yer verdik.

Çayın ya da kahvenin yanına çok yakışacak olan muzlu krokanlı pasta tarifi bugün Gelinim Mutfakta'da günün tatlısı seçildi. Hafta içi her gün Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında heyecanlı anlar yaşanıyor. Bir gelin ve kayınvalide programa veda ediyor. Peki, muzlu krokanlı pasta nasıl yapılır? İşte muzlu krokanlı pasta yapılışı...

MUZLU KROKANLI PASTA MALZEMELERİ NELER?

Pandispanya için;

3 adet yumurta

75 gram su

100 gram toz şeker

150 gram un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pastacı kreması için;

500 gram süt

35 gram un

35 gram nişasta

75 gram toz şeker

65 gram beyaz çikolata ya da 1 paket toz krem şanti

İçi İçin ;

1 paket kenton fındıklı krokan

1 adet muz

MUZLU KROKANLI PASTA NASIL YAPILIR?

3 yumurta akını çırparak kar haline getiriyoruz.

Yumurta sarıları ile toz şekeri başka bir kapta çırparak içine kalan malzemelerimizi ekliyoruz.

Homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra kar halinde olan yumurta akını spatula ile kabarıklığı sönmeden yavaşça kek hamurumuza yediriyoruz.

Altına yağlı kağıt serdiğimiz 18 cm pasta çemberine kek karışımını boşaltarak 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.

Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dinlenmesini sağlıyoruz.

Pandispanya 1 gün önceden hazırlanıp dinlendirilmelidir.

Krema için kısık ateşte beyaz çikolata dışındaki malzemeler sürekli karıştırılarak göz göz oluncaya kadar pişirilir ocaktan alınan kremaya çikolata eklenir ve çikolata içinde eriyinceye kadar çırpılır.

Üzerine yapışacak şekilde streç filmle soğumaya bırakılır. Eğer toz krem şantiyle yapılacak ise krema ocaktan alınmadan 1 2 dakika önce toz krem şanti eklenerek çırpılır.

Dinlenen pandispanya ortadan bıçak ip ya da pasta testeresi ile ikiye bölünür isterseniz 3 katlı da yapabilirsiniz

Pasta pandispanyanın üstte olan kısmı alta pişerken altta kalan düz kısmı üzerine gelecek şekilde yapılmalıdır.

Pandispanya süt ile ıslatılır ve ilk katına krema üzerine dilimlenen muz ve krokan konur diğer pandispanya da sütle ıslatılarak pastanın üzerine konulur.

Üzerine krem şantiyle sıva yapılır.