Muzlar 1 ay boyunca bozulmadan kalıyor! Şeffaf kavanoza koyun...

Muz hızla bozulan meyvelerin başında geliyor. Muzun sağlıklı saklanabilesi için bir tüyo veriyoruz. İşte detaylar...

Muzun günlerce kararmadan saklanabilmesinin detaylarını irdeledik. Peki muz nasıl taze kalıyor?

Muz, dünya genelinde en çok tüketilen meyveler arasında yer alıyor ancak çabuk kararması ve bozulması bazı kişiler için sorun olabiliyor. Özellikle muzun tazeliğini ve sağlamlığını bir ay boyunca korumak isteyenler için bazı pratik yöntemler bulunuyor.

MUZ NASIL TAZE KALIR?

Bir video paylaşım sitesinde yayınlanan bir videoda muzların kararmasını engellemenin bir yolu öneriliyor. Videoda, muzların ortalama bir ay boyunca en iyi şekilde saklanabileceği bir yöntem paylaşılıyor.

Bu yönteme göre, tek yapmanız gereken muzu enlemesine ortadan ikiye keserek kabuğu üzerinde bırakmak ve cam bir kavanozun içine yerleştirmek. Ardından kavanozun kapağını kapatıp buzdolabında saklamak.

Bu şekilde saklanan muzlar, 26 gün sonra bile hala ilk günkü tazeliğini ve kabuklarının kararmamış halini koruyor. Bu saklama yöntemini deneyen birçok kullanıcı, sonuçtan memnun kaldıklarını ve muzların beklenenden daha uzun süre taze kaldığını ifade eden yorumlar yapıyor.

Video paylaşım sitesinde hızla yayılan bu saklama yöntemini deneyerek siz de muzlarınızı daha uzun süre taze tutabilirsiniz.

Ayrıca, muzu poşetleyerek saklamak da etkili bir yöntem olabilir. Muzu poşetlemenin, etilen gazının yayılmasını engelleyerek muzun daha uzun süre taze kalmasını sağladığı biliniyor. Poşetlenmiş muzları buzdolabında saklamak da tazeliğini daha uzun süre korumasına yardımcı olabilir.