Muzla ilgili herkes aynı hatayı yapıyor! O yanlış muzu hızlı karartıyor

Muz beyne fayda sağlayan önemli meyvelerden biri. Fakat çabuk karardığından dolayı muzu muhafaza etmek oldukça zor. Peki, muzun kararmasını önlemek için ne yapılmalıdır? Muzu buzdolabına koyduğumuzda neden hemen kararır? İşte bu tatlı meyveyle ilgili merak edilen soruların yanıtı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Muzun hızlı kararmasından yakınanlardan mısınız? Ne yapsam çabuk çürüyor diyorsanız bu haberimiz tam size göre. Beyin sağlığına iyi gelen muzun kararmasını geciktirebilirsiniz. Muzlar olgunlaştıkça kararmaya başlar. Muzdaki yüksek miktarda etilen hormonu, muzdaki sarı pigmentlerin esmerleşmesine neden olur. Yani muzun kararması kaçınılmaz sondur ama siz bu durumu yavaşlatabilirsiniz.

MUZ BUZDOLABINA KOYULMALI MI?

En sık yapılan yanlışlardan biri de muzu buzdolabına koymaktır. Bu şekilde daha hızlı kararır. Bunun yerine oda sıcaklığında ve serin yerde saklamak daha doğrudur.

DİĞER MEYVELERİN YANINA KOYMAYIN

Muzun kararmasını önlemek için onu diğer meyvelerle aynı yere koymayın. Çünkü başka meyve kabuklarının yaydığı etilen maddesi muzun çürümesine sebep olabilir. Özellikle elma ve avokadodan uzak tutmalısınız.

PLASTİK POŞETTEKİ MUZLARI ALMAYIN

Muz, plastik poşetlerin veya torbaların içerisindeki muz daha çabuk olgunlaşır ve rengi kahverengiye döner. Bu nedenle muzların ömrünü uzatmak istiyorsanız, uygun depolama yöntemini kullanmalısınız.

KAHVERENGİ BENEKLİ MUZLARA DİKKAT

Muz demetinin içerisindeki kahverengi benekli muzları sarı muzlardan ayırın. Muz demetindeki bazı muzlar kahverengi benekler oluşturabilir. Böyle bir durumda kahverengi benekli muzları sarı muzlardan ayırmanız gerekir. Ayırmadığınız takdirde, diğer muzlar hızlı bir şekilde kararacaktır.

KABUĞUNDAN AYIRMAYIN

Kabuğundan ayrılmış muz daha çabuk kararır.

SARI OLAN MUZLARI ALMAYIN

Uçları yeşil ortaları sarı olan muzları satın alın. Sarı olan muzları seçmemelisiniz. Çünkü muz hızlı bir şekilde olgunlaşır. Bu sebeple daha yeşil olan muzları satın almalısınız.

MUZ DEMETİNİN SAPINI FOLYO KAPATIN

Muz demetinin sapına alüminyum folyo sarın. Bu durum muzun gövdesinin aldığı oksijen miktarını sınırlar. Muzları bir hafta daha kararmadan tutabilir.