Muz sevenler dikkat! İşte kararmasını önlemenin yöntemi

Muz birçok insan tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında yer alıyor. Bu nedenle pek çok evde görmek de mümkün oluyor. Ancak sevilerek tüketilen muz zamanla kararabilir. Bu durum birçok insanı rahatsız eder. Bunun yanı sıra bazı yöntemler sayesinde kararmayı önlemek mümkün olabiliyor. İşte detaylar…

Okan Kabuk

Muz neredeyse herkes tarafından sevilerek tüketilen meyveler arasında gösterilebilir. Ancak satın alınarak eve getirilen muzun birkaç gün sonra kararmaya başladığı görülebilir. Ayrıca bazen hızlıca kararma gösterdiği de görülebilir. Bu nedenle pek çok insan tarafından muz kararmasını önlemenin yöntemleri de araştırılabiliyor.

MUZ KARARMASINI ÖNLEYEBİLEN YÖNTEMLER

Muz kararması problemi pek çok insanın moralini bozabilir. Bu nedenle muz sevenlerin aşağıdaki yöntemlere dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Bu sayede kararma problemi yavaşlatılabilir.

Muz kararmasını önleyebilmek için serin ve kuru bir ortamda saklanması tavsiye ediliyor. Oda sıcaklığında ya da direkt olarak güneş ışığının altında bırakmak daha hızlı olgunlaşmasına ve kararmasına sebep olabilir. Bunun yanı sıra 12-15 derece sıcaklık aralığında tutulması olgunlaşma sürecini yavaşlatabilir. Bu sayede kararma sorunu da azalabilir.

Muzların plastik torba ya da kapalı kaplarda saklanması tavsiye edilmiyor. Çünkü bu durum havanın muzların etrafında dolaşmasını engelleyerek etilen gazının birikmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle hava sirkülasyonu olan bir sepet veya muz askısının kullanılması tavsiye ediliyor.