Gelinim Mutfakta muz lokması nasıl yapılır? Muz lokması tarifi ve malzemeleri burada!

Gelinim Mutfakta'da günün tatlısı muz lokması seçildi. Kanal D'de yayınlanan yemek yarışmasında gelin ve kayınvalideler arasında büyük mücadele hafta içi her gün yayınlanıyor. Gelinim Mutfakta muz lokması nasıl yapılır? Muz lokması tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışmasında bugün günün tatlısı muz lokması seçildi. 4 gelin ve kayınvalidenin büyük rekabet içinde olduğu programda bugün biri 5 altın bilezik kazanacak. Peki, Gelinim Mutfakta muz lokması nasıl yapılır? İşte muz lokması tarifi ve malzemeleri...

MUZ LOKMASI MALZEMELERİ NELER?

2 adet muz (her biri 5'er santim kesilmiş)

Yarım yufka (her biri 7 santim eninde kesilmiş)

6 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tarçın

1 çay kaşığı karanfil

50 gram tereyağı

Su

MUZ LOKMASI NASIL YAPILIR?

Şerit yufkaların içine fırçayla su sürün. Toz şeker ve tarçını karıştırıp yufkaların üzerine serpin. Muz lokmalarını bir ucuna koyup fazla kalın olmayacak, uç kısımları açık ve muzdan birer santim taşacak şekilde sarın. Üzerlerine tereyağı sürüp yine tereyağı yağlanmış tepsiye dizin. Fırında gevrekleşene kadar kızartın. Sıcakken üzerlerine tarçınlı pudra şekeri serpin. Ilık servis yapın.