Mutluluğun formülü çok açık! E vitamini deposu besinden bir avuç dolusu tüketin

Dünyadaki en güçlü E vitamini deposu olan kabak çekirdeği mutluluğun sırrı olarak belirlendi. Vücuttaki mutluluğu yüzde yüze çıkaran kabak çekirdeğinin faydaları ise saymakla bitmez. Sizler için e vitamini deposu olan kabak çekirdeğini araştırdık. Peki kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Omega yağ asitlerinin her çeşidini barındıran kabak çekirdeği hakkında yapılan araştırma sonuçlarını verdi. İçeriğinde yüksek oranda C vitamini ve triptofan amino asit barındıran kabak çekirdeği mutluluğun asıl nedeni olarak kabul edildi. Mutluluk hormonlarını harekete geçiren kabak çekirdeğinin vücuda daha bir çok faydası olduğu anlaşıldı.

İçeriğinde doymamış yağ asitleri barındıran kabak çekirdeği, barındırdığı amino asitler sayesinde sinir sistemini tamamen kontrol edebilir.

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Çinko selenyum gibi mineraller barındıran nadir besinlerden biri olan kabak çekirdeğini günde bir avuç tüketmek tüm sinir sistemini güçlendirir. Sinir sistemi güçlü olan bir vücutta beyinsel aktiviteler oldukça sağlıklı gerçekleşir. Beyinsel aktiviteler güçlendikçe ruhsal hastalıklara yakalanma riski de o kadar azalır.

Kalp ve damar hastalıkları için de kabak çekirdeği önerilir. Kabak çekirdeğindeki bazı lifler kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürür. Bu da kalp ritmini düzenleyerek damarlarda tıkanmaları azalttır.

Çağla, süt, turşu ve yoğurt gibi besinlerde yüksek oranda bulunan probiyotik kabak çekirdeğinde de bulunur. Probiyotik bağırsakların çalışmasını sağlar. Sindirim sistemi güçlü olan bir vücutta mutluluk hormonu da oldukça etkili çalışır.

E vitamini cilt sağlığı için olmazsa olmazdır. Hücre dokusundan yapısına kadar köklü değişimlere neden olan kabak çekirdeği cilt sağlığını korumakla kalmaz güçlenmesini de sağlar.

Saçlardan tırnaklara kadar antioksidan sağlayan kabak çekirdeği kırılma ve dökülmeleri engeller.

Yedikçe bağışıklığı demir gibi güçlendiren ekmek! Virüslere karşı vücudun kalkanı