Mutfakta kronik hastalık riskini azaltan şifa! İşte astıma iyi gelen sebzeler

Astıma iyi gelen sebzeler koronavirüs salgın sürecinde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Astıma iyi gelen sebzeler arasında avokado, sarımsak, ıspanak, brokoli, karabuğday yer alıyor. Astım hastalarının diyet listelerine ekleyebilecekleri şifalı sebzeleri bir araya getirdik.

Koronavirüs salgın sürecinde en çok araştırılan kronik hastalıklardan biri de astım oldu. Astıma iyi gelen sebzelerin hem besin değeri yüksek hem de kanseri önlemede etkili. Bunların başında ise sarımsak geliyor. Sarımsak dışında astım rahatsızlığına iyi gelen birçok besin buluyor. Doğal bir E vitamini kaynağı olan avokado, genellikle cildi ve saçları güzelleştirmek için evde yapılan doğal maskelerde kullanılır. Bu bilinen özelliğinin yanında, astım belirtilerini hafiflettiği de ortaya çıkmıştır. Bu meyvenin yanı sıra astıma iyi gelen bitkiler ise şöyledir:

Sarımsak: Birçok ilacın içerisinde de bulunan antienflamatuar özelliklere sahiptir. Sarımsak, eski çağlardan beri şifa gücü veren bir yiyecek olarak kabul edilmiştir. Son araştırmalarda, kardiyovasküler sağlığı koruma, kanser önleme ve yüksek kan basıncını azaltmada etkili olduğu sonucuna varılmıştır.

Karabuğday: Alerjik reaksiyonları azaltan ve alerji riski az olan hipoalerjenik gıdalardan biri olarak kabul edilir. Bronş çevresindeki kasların gevşetilmesi ve dar solunum yolları tedavisine katkı sağlayan mineraller ve magnezyum içerir.

Ispanak: Besin değerleri mükemmeldir ve bu sağlıklı gıda anti-astım etki gösterir. Astım semptomlarını kontrol altına alabilmek için günde 100 kalori (500 gram) tüketilebilir.

Brokoli: Astım hastalarının diyetlerine ekleyebileceği en faydalı yiyeceklerden biridir. Organik ve taze gıdalar satan marketlerden brokoli filizli salatalar, çorbalar, yemekler ve sandviçler alarak, öğünlerinize ilave edebilirsiniz.

Avokado: Cilt için faydalı kürlerin vazgeçilmezi avokadonun, son yapılan araştırmalarda astıma iyi geldiği ortaya çıkmıştı.