Mutfak bezi temizlemenin basit yolları! Pratik ve etkili

Mutfak bezi pek çok insan tarafından sıklıkla kullanılabiliyor. Ancak birçok alanı temizlemek için kullanılan bezleri temizlemek kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, mutfak bezini tertemiz yapabiliyor. Detaylar haberimizde…

Mutfak bezi kullanımı pek çok insan tarafından sıklıkla tercih edilebiliyor. Zira tozların alınmasında ve kirlerin temizlenmesinde yardımcı olabiliyor. Öte yandan kullanıma bağlı olarak oldukça fazla kirlenebiliyor. Bu noktada, mutfak bezi temizlemenin bazı basit yolları bulunuyor. Ayrıca pratik ve etkili bir şekilde gerçekleşiyor.

MUTFAK BEZİ TEMİZLEMENİN BASİT YOLLARI

Kirli mutfak bezini temizlemenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ancak bu yollardan bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim basit ve etkili yollardan ikisi, sirke yöntemi ve kaynatma yöntemi ile gerçekleşiyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerin uygulanışları aşağıda yer alıyor.

Sirke Yöntemi: Sıcak suyun içerisine sirke ilave edilir ve kirli mutfak bezi hazırlanan karışıma koyulur. Ortalama 30 dakika bekletilir ve çıkartılır. Ardından su ile güzelce durulanır. Sonra sıkılır ve asılır.

Kaynatma Yöntemi: Su kaynatılır ve bir temizlik kovasına koyulur. Ardından kirli mutfak bezi hazırlanan kovanın içine eklenir. Çıkartıldıktan sonra çamaşır makinesinin yüksek ısısında mutfak bezi yıkanır. Ek olarak bu yöntemde kaynar su ile temas edilmemesi gerekir. Ayrıca mutfak bezi yeterince soğuduğunda sudan çıkartılmalı.

Not: Ilık su veya soğuk suda mikrofiber bezler çitilenerek temizlenebilir. Bunun yanı sıra sıcak su ile yıkanan mutfak bezlerinin asılarak kurutulması tavsiye ediliyor.