Mutfak bezi kirliyse dikkat! İşte temizlemenin pratik yöntemleri

Mutfak bezi birçok insanın sık sık kullandığı temizlik malzemelerinden biri olarak ön plana çıkabiliyor. Ayrıca pek çok insan kirlenen mutfak bezini çöpe atabiliyor. Ancak bu noktada tercih edilecek bazı pratik temizleme yöntemleri de bulunuyor. İşte detaylar…

Mutfak bezi birçok insan tarafından temizlikte kullanılıyor. Ancak kirli mutfak bezi, silinen yüzeyi temizlemek yerine tam tersi bir sonuç ortaya çıkartabiliyor. Bu nedenle mutfak bezlerini temiz tutmak hijyen açısından önemli görülüyor.

Öte yandan mutfak bezi kirli olanların, pratik temizleme yöntemlerine dikkat etmeleri tavsiye ediyor. Çünkü bazı pratik yöntemler sayesinde, kirli mutfak bezleri kolayca temizlenebiliyor.

MUTFAK BEZİ TEMİZLEME YÖNTEMLERİ

Mutfak bezi temizlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim mutfak bezi temizleme konusunda yardımcı olabilecek pratik yöntemlerden bazıları şu şekilde sayılabiliyor; kaynatma yöntemi, sirke yöntemi ve dezenfektan yöntemi.

Kaynatma Yöntemi: Mutfak bezinin hijyenik bir şekilde temizlenmesi için kaynatma yöntemi tercih edilebilir. Bu yöntemde su kaynatılır ve temizlik kovasının içerisine dökülür. Ardından bezler de içerisine koyulur. Sonra çamaşır makinesinin yüksek ısısında yıkanabilir. Ancak kaynar su ile temas etmemeye dikkat edilmeli. Ayrıca bezler yeterince soğumadan sudan çıkartılmamalı.

Sirke Yöntemi: Bu yöntemde sıcak suyun içerisine sirke eklenir. Sonra mutfak bezleri suya bastırılır. Ortalama 30 dakika bu şekilde bekletilir ve bezler çıkartılarak suyla durulanır. Ardından sıkılarak asılır.

Dezenfektan Yöntemi: Bezi dezenfekte etmek için özel olarak üretilen deterjanlar, mutfak bezini temizleme konusunda yardımcı olabilir. Bu yöntemde makinenin içine dezenfektan eklenerek 10 dakika bekletilir. Sonra durulama modu ile bezler yıkanabilir.

Mikrofiber bezler ılık ya da soğuk suda çitilenerek temizlenebilir. Ayrıca hangi yöntem uygulanırsa uygulansın, bezin kurutulmasına dikkat edilmeli. Öte yandan sıcak su ile yıkanan mutfak bezinin asılarak kurutulması önerilir.