Mutfağınızda iltihabı sıfırlayan antibiyotik! Kolesterol ve şekeri rutine sokuyor

Kandaki iltihabı kurutmanın en hızlı yolu bu kür. Mikrobu yok eden iltihap kurutucu kürü Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu öneriyor. İşte detaylar...

Kandaki CRP (Chemical Reaktif Protein) yüksekse düşürülmesinde mükemmel bir destekleyicidir. Kandaki iltihaba karşı dut kurusu kürü tarifi şöyle:

Gerekli malzemeler:

Yarım litre su

Bir avuç dolusu beyaz dut kurusu

Hazırlanışı:

Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın.

6 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

Altıncı dakikadan sonra ocaktan alın.

Ilıyınca süzün.

Yarısını sabah aç karnına, diğer yarısını akşam aç karnına için.

Kahvaltıdan ve akşam yemeğinden yirmi dakika önce için.

Haşlanmış dutların tüketilmesi şart değildir. Toplam 25 gün uygulanır.

EGZAMA İÇİN DUT KÜRÜ

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, ellerinde egzaması olan ve 20-25 yıldır uygulamadığı tedavi kalmamış onlarca insan tanıdığını, bazılarının ellerini suya değdiremez hale geldiğini görmüş ve onlara beyaz dut kurusu önermiş. Uygulamaya başlayanlar, başladıktan birkaç gün sonra egzama yaralarının kapandığını ve birkaç hafta sonra tamamen yok olduğunu ve ellerinin adeta pamuk olduğundan bahsetmişler. Saraçoğlu'nun egzamaya karşı önerdiği dut kürü tarifi şöyle:

Gerekli malzemeler:

Yarım litre su

Bir avuç dolusu beyaz dut kurusu

Hazırlanışı:

Yarım litre kaynamakta olan suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atın ve 6 dakika hafif ateşte kaynatmaya devam edin.

Altıncı dakikadan sonra ocaktan alın.

Elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyun ve en az on dakika bekletin.

Bir saat ellerinizi yıkamayın.

Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayın.

Haftada üç kez bu uygulamayı tekrar edin.

Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösterin.

Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat edin.

Egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizde ise, kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökün.

Egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat edin.

Kabın ılımamasına dikkat edin ve gerekirse tekrar ısıtın.

Dikkat: Şeker hastalarının kan şekerini yükselteceğinden dolayı, beyaz dut kurusu kürünü uygulamamaları gerekir.