Müsilaj cilt düşmanı! Denize girenler dikkat

Müsilaj tehlikesi son zamanlarda en çok merak edilen konuların başında geliyor. Uzmanlara göre müsilaj, cilt enfeksiyonlarına neden oluyor. Peki müsilajın zararları neler? Denize girenler hangi durumda hastaneye başvurmalıdır?

Müsilaj tehlikesi denize girenlerin korkulu rüyası. Cilt enfeksiyonlarına, ağız ve mide rahatsızlıklarına neden olan müsilaj özellikle yaz mevsiminde tehlike yaratıyor. Peki müsilajın zararları neler? Denize girenler hangi durumda hastahaneye başvurmalıdır? İşte cevabı...

DHA'da yer alan habere göre, müsilaj cilt kaşıntılarına ve ciltte enfeksiyona neden oluyor.

"ŞU DURUMLARDA HASTAHANEYE BAŞVURUN"

Müsilajın olduğu bölgelerde denize girmenin sakıncalı olabileceğini söyleyen Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üy. İpek Ada Alver, "Yüksek ateş, ishal, mide bulantısı, ağız içi yaralar, kusma, ciltte kaşıntı gibi durumlarda hastaneye başvurulmalıdır." diye konuştu.

Mide-bağırsak enfeksiyonlarının sadece denize girmekle değil müsilajın yoğun olarak görüldüğü sulardan avlanmış balıkların tüketilmesiyle de meydana gelebileceğine dikkat çeken Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, "Bu süreç içerisinde balık tüketmek isteyenler muhakkak iyi pişmiş şekilde tüketmeye özen göstermeliler." ifadelerini kullandı.

"ÖNLEM ALINMAZSA DENİZ CANLILARI ÖLEBİLİR, SU KITLIĞI YAŞANABİLİR"

Deniz kirliliğinin sebep olduğu düşünülen ve denizin üstünü bir örtü gibi kaplayan kayganımsı yapıdaki müsilajın deniz suyu kalitesini bozacağını ve önlem alınmazsa deniz canlılarının türlerinin azalmasına ve su kıtlığına neden olabileceğini söyleyen Alver, müsilajın genellikle durgun deniz sularında, aşırı avlanma, evsel ve sanayi atıkları ile kanalizasyon sularından kaynaklanan çevre kirliliği ile aşırı oranda çoğalan fitoplanktonlar ve mikroorganizmaların ürettiği toksik etkili salgıların artışı ile meydana geldiğini belirtti.