Muradiye çorbası tarifi! Bursalıların nefis probiyotiği

Muradiye çorbası, Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan çorbalarından biri. Bursa'nın lezzetiyle ve bereketiyle meşhur olan Muradiye çorbasının püf noktası terbiyesi eklendiğinde çorbanın kesmemesi ve pürüzsüz olmasıdır. Muradiye çorbası tarifinde ana malzeme et veya tavuk olarak biliniyor. İşte farklı çorba arayanlara 3 adımda Muradiye çorbası tarifleri ve malzemeleri…

Nursena Sarıtaş

Farklı çorba tarifi arayanlara Muradiye çorbası tarifi hazırladık. Bursa'nın Muradiye çorbası hem lezzeti hem de şık sunumuyla dikkat çeken bir çorba olarak menülerde yerini alıyor. Peki, Muradiye çorbası nasıl yapılır? 3 adımda Muradiye çorbası tarifi menünüzü kolaylaştırabilir.

MURADİYE ÇORBASININ PÜF NOKTALARI

Çorbanın ana malzemeleri olan et veya tavuk, taze ve kaliteli olmalıdır. Özellikle kemikli et kullanmak, çorbaya daha da lezzet katar. Yoğurt, taze ve mümkünse ev yapımı tercih edilmelidir.

Kullanılan et veya tavuk muhallebi salgınları, köpüğü alınarak haşlanmalıdır. Bu işlemin çorbanın daha berrak ve lezzetli olmasını sağlar. Haşlama suyuna bir adet defne yaprağı eklenebilir.

Çorbanın tuzunun erken eklenmesi kesilmesine neden olabilir.

MURADİYE ÇORBASINDA TERBİYEYE DİKKAT

Çorbanın terbiyesinde yoğurt, un ve yumurta sarısı kullanılır. Terbiyenin pürüzsüz olması için çırpıcıyla iyice karıştırılmalıdır. Yoğurdun kesilmemesi için terbiyeye azar azar çorbanın sıcak suyundan eklenerek ısıtılmalıdır. Terbiyeyi doğrudan kaynar çorbaya ayırma, kesilmelere neden olabilir.

MALZEMELER

1 adet kabak

1 adet havuç

1 parça tavuk göğsü

1 yemek kaşığı arpa şehriye

2 yemek kaşığı sıvı yağ

4 su bardağı su

Tuz, karabiber

Terbiyesi için:

1 su bardağı yoğurt

2 yemek kaşığı un

Yarım çay bardağı su

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

3 ADIMDA MURADİYE ÇORBASI TARİFİ

1. Muradiye çorbası için önce tavuk etini küçük parçalara ayırın, kabak ve havuçları da doğrayın. Tencereye sıvı yağı ekledikten sonra öncelikle tavuk parçalarını iyice pişirin. Ardından tavuk eti ve kabağı 5 dakika daha kavurun.

2. Üzerine sıcak suyu ilave edin, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Arpa şehriyeleri de ekledikten sonra biraz pişmesini bekleyin.

3. Ayrı bir kapta yoğurt ve unu karıştırdıktan sonra bir kepçe kadar sıcak suyu bu karışıma ilave edin. Böylece kesilmeyi engelleyebilirsiniz. Yoğurt karışımını çorbaya ilave edin. Kaynadıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz. Üzerine erittiğiniz 1 yemek kaşığı tereyağında yaktığınız tereyağını dökün. Afiyet olsun.

Kremalı tart kurabiye tarifi! Çay suyu kaynayana kadar hazır