Müptelası olacağınız lezzet! Patatesli çıtır kalem börek tarifi

En kalabalık kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan patatesli böreğin bu tarifi tam ağzınıza layık. Çıtır lezzetiyle hafızalara kazınan patatesli çıtır kalem tarifinin püf noktalarını sizler için derledik. İşte patatesli çıtır kalem börek tarifi...

AKŞAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Sevilen lezzetlerin başında gelen patates böreğini çeşitlendirmek sizin elinizde. Çıtır ve daha lezzetli kalem patatesli börekle kahvaltı sofralarınızı çeşitlendirebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan patatesli kalem börekleri biraz fazla yapıp buzlukta da saklayabilirsiniz.

Kızartma sırasında ise yağ çeken peçete kullanırsanız patateslerinizin yağ oranını azaltarak tüketim sırasında rahatsız olmazsınız.

PATATESLİ ÇITIR KALEM BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

Bir şişe sade soda

Üçgen yufka

4 adet patates

Bir çay kaşığı toz biber

Bir çay kaşığı karabiber

Bir çay kaşığı tuz

Bir yemek kaşığı sıvı yağ

Bir su bardağı galeta unu

YAPILIŞI

Bir kasenin içine maden suyunu ve sıvıyağı koyup karıştırın.

Bir tencerede patatesleri kabuklarından soyup dörde bölüp üzerine su ekleyip kaynatın.

Haşlanan patatesleri ezin. İçine karabiber toz biber ve tuzu ilave edin.

Üçgen yufkayı temiz bir tezgaha serin içine fırça yardımıyla maden suyu sıvıyağ karışımından sürün.

Akabinde tam orta yerine uzunlamasına patates haşlaması karışımından koyun.

Kalem şeklinde sarın. Biraz daha etrafını maden suyu sürün.

En son galetaya batırıp kızaran yağa atın.

Kızaran börekleri yağ çeken peçete üzerine koyun.

Böreğiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

2 malzemeli! 20 dakikada hazırlanan peynirli rulo börek tarifi

Kahvaltılık muhteşem lezzeti! Kaşar peynirli çıtır patates tarifi