AKŞAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Sevilen lezzetlerin başında gelen patates böreğini çeşitlendirmek sizin elinizde. Çıtır ve daha lezzetli kalem patatesli börekle kahvaltı sofralarınızı çeşitlendirebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay olan patatesli kalem börekleri biraz fazla yapıp buzlukta da saklayabilirsiniz.
Kızartma sırasında ise yağ çeken peçete kullanırsanız patateslerinizin yağ oranını azaltarak tüketim sırasında rahatsız olmazsınız.
Bir şişe sade soda
Üçgen yufka
4 adet patates
Bir çay kaşığı toz biber
Bir çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı tuz
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
Bir su bardağı galeta unu
Bir kasenin içine maden suyunu ve sıvıyağı koyup karıştırın.
Bir tencerede patatesleri kabuklarından soyup dörde bölüp üzerine su ekleyip kaynatın.
Haşlanan patatesleri ezin. İçine karabiber toz biber ve tuzu ilave edin.
Üçgen yufkayı temiz bir tezgaha serin içine fırça yardımıyla maden suyu sıvıyağ karışımından sürün.
Akabinde tam orta yerine uzunlamasına patates haşlaması karışımından koyun.
Kalem şeklinde sarın. Biraz daha etrafını maden suyu sürün.
En son galetaya batırıp kızaran yağa atın.
Kızaran börekleri yağ çeken peçete üzerine koyun.
Böreğiniz servise hazır!
Afiyet şifa olsun...