Balık kızartma tekniğinin püf noktası: Yumurta! Bilenler balığı böyle kızartıyor

Kışın en çok aranan balık tariflerinin başında ''Hamsi nasıl pişirilir?'' sorusu geliyor. Hem hamsiyi hem de diğer balık kızartmalarının püf noktalarını sizler için derledik. Ne yaparsanız yapın balığı fazla pişirmemeye dikkat edin! Aşırı pişmiş, kurutulmuş balıktan daha kötü bir şey yoktur. Hatta bazı balıkların dışı çok kızarırken içi çiğ kalabilir. Peki, balık nasıl kızartılır? İşte balık kızartmanın teknikleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Balık kızartması konusunda doğru bilinen yanlışlar çiğ balıklara neden oluyor. Özellikle hamsi kızartılırken çoğu ziyan oluyor. Peki, balık nasıl kızartılır, hamsi nasıl pişirilir?

Balık kızartması en kolay ve hızlı pişirme yöntemi olduğu kadar tehlikelidir de... Tavada balık kızartmanın en önemli unsuru, yağın ısıtılmasından önce hazırlanmasıdır.

BALIK KIZARTMANIN PÜF NOKTALARI

Ne yaparsanız yapın balığı fazla pişirmemeye dikkat edin! Aşırı pişmiş, kurutulmuş balıktan daha kötü bir şey yoktur.

Balığı pişerken sık sık test edin ve eti kolayca pul pul dökülür dökülmez çıkarın.

Balık ve deniz ürünleri o kadar hassastır ki, onları fazla pişirmek için kısa bir süre yeterlidir.

NE KADAR YAĞ KOYULMALI?

Genel olarak yağ, kızartma tavasının 3/4'ünü doldurmalı ve kızartmadan önce (360F-190C)'ye ısıtılmalıdır. Yağın yeni olması (tekrar kullanılmaması) ve yiyeceği kaplayacak kadar derin olması önemlidir.

Yağ gereken sıcaklığa gelmediyse balıklar ıslak olacaktır, çünkü yağın ısısı balığın dış yüzeyini her şeyi kapatacak kadar yeterli şekilde kaplamaz ve bu nedenle ıslanır. Bununla birlikte, fazladan ısıtılmış yağa dikkat edin, çünkü içleri pişmeden dışını yakacaktır.

UN VEYA YUMURTA AKIYLA KAPLANABİLİR

Yağ, yemeği çok çabuk pişirdiği için ve balığın hassas yapısı nedeniyle aşırı ısıya maruz kalmadan önce kaplanması gerekir. Terbiyeli un, yumurta akı ve galeta unu veya hamur, balıklar için mükemmel kaplamalardır.