Akşam misafirlerinize özel tatlınız hazır! Sultan sarması için muhallebi iyice soğumalı. İşte lezzetine doyum olmayan muhallebili sultan sarması tarifi...
Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker
1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta
1 Türk kahvesi fincanı un
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gr margarin
Üzeri için;
1 paket krem şanti
Krem şanti için
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi
Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alınarak karıştırılır.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesi sağlanır ve altı kapatılır.
Büyük boy fırın tepsisinin tabanı bolca Hindistan cevizi ile kaplanır.
Hazırlanan muhallebi dikkatlice üzerine ince bir şekilde gezdirilir.
Bu şekilde soğumaya bırakılır.
İyice soğuduğunda krem şanti de hazırlanarak üzeri tamamen kapatılır.
Krem şantinin erimemesi için muhallebinin iyice soğumuş olması gerekmekte.
Ardından dilimlenir.
Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler olmalıdır.
Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarılır ve servis edilir.
Afiyet olsun.