Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi! İftara şipşak tatlı tarifi

İftara çok az zaman kala menüsüne tatlı arayanlar muhallebili kadayıf tatlısı tarifini araştırıyor. Çünkü bu tatlının yapımı kısa sürüyor. Tek püf noktası muhallebinin kıvamını tutturmak. İşte muhallebili kadayıf tatlısı tarifi…

KADİR TEKİN

İftara hafif ve sütlü tatlı tarifleri merak ediliyor. Özellikle muhallebili kadayıf tatlısı tarifi araştırılıyor. Kadayıflı muhallebinin malzemeleri de hemen hemen her mutfakta bulunuyor. İftar menüsüne şipşak yapılacak bir tatlı olan muhallebili kadayıf tatlısı çay yanına da harika gidiyor. Adım adım şipşak tatlı tarifi sizlerle...

KADAYIFLI MUHALLEBİ MALZEMELER

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

1 paket krem şanti

SÜSLEME İÇİN

4 su bardağı kavrulmuş tel kadayıf

1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ

Öncelikle evde kadayıf varsa kendinizde kadayıfı kavurabilirsiniz. Fakat hazır hali de marketlerde satılıyor.

Vanilya ve krem şanti haricindeki tüm muhallebi malzemelerini tencereye ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Altını kapattıktan sonra krem şanti ve vanilyayı da ekleyin karıştırın.

Borcamın altına kadayıfı yerleştirin. Ardından üstüne muhallebiyi dökün ve üzerini tekrar kadayıfla kapatın. Fındık veya cevizle süsleyebilirsiniz.