Muhallebi kıvamında yulaf lapası tarifi! Tam bir ara öğün tarifi

Yulaf lapasının ana maddesi yulaf ezmesi. Çok sağlıklı ve enerji sağlayan yulaf lapası kilo vermeyi sağlıyor. Tadı ise muhallebiyi andırıyor. Peki muhteşem yulaf lapası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Süt ile pişirilerek yapılan yulaf lapası çok seviliyor. Diyet yapanlar da kilo vermek için bu öğünü tüketiyor. Peki lezzetli yulaf lapası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

YULAF LAPASI İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı yulaf unu (yulaf ezmesini robottan geçirdim)

2 yemek kaşığı badem unu (yoksa bademleri de robottan geçirebilirsiniz)

5-6 tane iri kırılmış çiğ badem

1 tatlı kaşığı bal

Üzerini süslemek için; (isteğe bağlı)

Vişne ve file badem

TARİF

Keşkül tadında yulaf lapası yapımı için süt, badem unu, yulaf unu ve kırılmış bademleri küçük bir sos tenceresi içinde bir araya getiriyoruz.

Karıştırıyoruz.

Orta ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.

Yulaf lapasını ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz. Ardından bal ilâve edip karıştırıyoruz.

Servis kâsesine alıyoruz.

Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.