Mücendra pilavı tarifi farklı pilav çeşidi arayanlar tarafından merak ediliyor. Kıbrıs'ta meşhur olan mücendra pilavının yapılışı oldukça kolay. Yeşil mercimek ve soğanla yapılan bir pilav çeşidi olan mücendra pilavının yapılışı ve malzemelerini adım adım anlattık. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
MÜCENDRA PİLAVI TARİFİ MALZEMELER
1 bardak pirinç
1 bardak yeşil mercimek
4 bardak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 adet kuru soğan
İsteğe göre baharat ve tuz
MÜCENDRA PİLAVI YAPILIŞI
Mücendra pilavı için önce mercimekleri haşlayın. Çok öldürmeyin 10-15 dakika yeterli. Mercimekler haşlanırken piyaz şeklinde doğranan soğanları yağda kavurun.
Soğanlar kahverengileştiğinde kavrulmuş miktarın yarısını bir kenara ayırın, kalanının üzerine ise 1 bardak pirinci ekleyin ve aynı pilav yapar gibi çevirerek kavurun. Tuzunu ve baharatını da ekleyin.
Haşladığınız mercimeğin suyundan 2 bardak ekleyin ve karıştırın. Mercimeği süzüp pilava ekleyin ve karıştırın.
Yarısını ayırmış olduğunuz soğanı pilavın üzerine koyarak servis edebilirsiniz. İster soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz. Mücendra pilavı hazır. Bu pilavı ister soğuk ister sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...