Mont Blanc tatlısı tarifi! MasterChef'te merak konusu oldu, kestanenin muhteşem buluşması

MasterChef izleyenlere mont blanc tatlısı tarifini merak ediyor. Erişte şekline benzeyen, kestane püresiyle donatılmış bir İsviçre tatlısı diye bilinse de aslında Fransa'ya ait bir lezzettir. MasterChef All Star'a konu olan mont blanc tatlısının yapılışı sanıldığı kadar zor değil. İşte tatlı menünüze yeni bir lezzet olacak mont blanc tarifi ve malzemeleri...

MasterChef All Star'da bugünün menüsü İsviçre mutfağının lezzetleri oldu. Bu menü arasında görselliğiyle en çok merak edilen ise mont blanc tatlısı tarifi oldu. Peki, mont blanc tatlısı nasıl yapılır?

Mont blanc tatlısı kreması, pasta tabanı ve püresiyle birkaç aşamada hazırlanıyor. Bu tatlıyı karla kaplı bir dağa benzetenler de var erişteye benzetenler de... İşte MasterChef mont blanc tarifi ve malzemeleri...

MONT BLANC MALZEMELER

2 kilo kestane şekeri

3 bardak su

50 gram şeker

2 yemek kaşığı vanilya

BEZE İÇİN

2 yumurta

100 gram şeker

Krema dolgusu için

1 paket krem şanti

Daire şeklinde pişmiş pasta tabanı

MONT BLANC TARİFİ

Fırını önceden ısıtın. Kestane şekeriniz yoksa kestaneleri kendiniz pişirin.

Dolguyu daire uçlu sıkma torbasına aktarın ve soğutun. Fırını önceden 200 derecede ısıtın.

Bir kapta yumurta aklarını el mikseri ile köpürene kadar çırpın. Yumurta aklarına şekeri ekleyin ve sert bir tepe oluşana kadar çırpın.

Bezeyi daire uçlu bir sıkma torbasına aktarın ve bezeyi döner hareketle parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine sıkın.

Bezeyi 1 saat pişirin.

Pasta tabanını alın ve bezenin tabanı olarak hizmet edecek şekilde küçük daireler kesin ve 30 dakika pişirin.

Bezeyi pasta tabanının üzerine yerleştirin ve çırpılmış kremayı etrafına sıkın. Kestane kremasını çırpılmış kremanın etrafına sıkın.

Pudra şekeri serpin. Tatlınız hazır. Afiyet olsun...