Modanın kuralları yıkıldı! Rüküş giyinmek özgür tarz oldu

Karışık renk giyinmek rüküşlüğü temsil ediyordu. Ancak son 2 yıldır karışık renkler moda oldu. Sokaklarda yer almaya başlayan bu yeni akım moda haftalarında da görüldü. Stilistler rüküş giyinmenin tabuları yıktığını açıkladı. İşte yıkılan moda kuralları…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Değişen dünya programı modayı alt üst etti. Giyim hatası olarak kabul edilen tarzlar moda haftalarında yer aldı. Beraber kullanılmaması gereken parçalar artık özgür tarzın temsili kabul edildi. Bunun yerine farklı çizgiler farklı renkler hatta alakasız parçalar da bir arada kullanılmaya başlandı.

Hayatımıza giren pandemiyle beraber değişen bu algı uzmanların son yıllardaki sosyal medyanın etkilerinden kaynaklandığını vurguladı. Güzellik ve tarz anlayışında tabuların yıkılmasıyla kural olarak olan her şey ortadan kaldırıldı. Kişinin kendisini mutlu hissettiği her şey tarz oldu.

İŞTE YIKILAN MODA KURALLARI

Şık kıyafetlerin altında uzun külotlu çorap giyilmesi doğru bir moda kombinasyonu kabul edilmezdi. Ancak son yıllarda birbirinin zıttı renkler tercih edilerek bir araya getiriliyor. Kırmızı kıyafetin altına neon pembe giyilmesi özgür moda anlayışının yeni temsili kabul edildi.

Ceket bir iş kıyafeti olarak kabul edilirdi. 90'lı yıllarda oversize kesimle kadınların da hayatlarına dokunan ceket günümüzde özellikle Jean ve spor ayakkabısıyla ofis şıklığında kullanılmaya başlandı.

Kombin oluştururken çanta ve ayakkabı uyumu oldukça önemli bir noktaydı. Ancak şimdilerde şık bir çantayla spor ayakkabısı, topuklu bir ayakkabıyla spor çantası tercih ediliyor.

İki desenli parçanın aynı anda kullanılması giyim hatası rüküşlük gibi algılanıyordu. Fakat şuan çizgili bir tişörtle çiçekli bir hırka ya da desenli bir etekle beraber desenli bir üst giyim kullanılıyor.

Parlaklık payetler gece şıklığından gündüz şıklığına çekildi. Sweatların altına saten etek, jeanlerin üstüne ise payetli bluzlar olmazsa olmaz kombin oldu.

Kışın beyaz elbise giyilmez algısı tamamen yıkıldı. Kara kar beyazı kıyafetler giyilmeye başladı.

Milano moda haftasına damga vurdu! Sokak stillerindeki sadelik