Modada eskiye modern yükleyiş! 2023-2024 kış moda haftasında öne çıkanlar

2023-24 Sonbahar/Kış moda haftalarının sergilendiği Paris, Milano, Londra ve New York moda haftalarından öne çıkan en iyi görünümler bir araya geldi. Her koleksiyonunda giyimin, vücut ve moda ile ilişkisine farklı bir açıdan yaklaşan markalar klasik formlardan ekose kumaşlara ve kabanlara kadar farklı yaşam tarzlarını ortaya koyuyor. Eskiyi de hatırlatan dokunuşlar 2024 kış modasını modernleşmeyle birleştirdi. İşte 2023-2024 kış moda haftasında öne çıkanlar...

Modanın geçmiş yolculuğuna uzandığınızda ilk akla gelenler siyah kravat, önü fırfırlı romantik bluzlar, payetli mini etekler, güller, ekose kumaşlar oluyor. Peki, 2024 Kış modasında da bunların ön plana yeniden çıkacağını biliyor muydunuz? Modernleşmenin etkileri podyumda fazlasıyla hissedilirken kıyafetlere yansıyan bağımsız ruh ilham olacak.

Alem Dergisi'nde yer alan habere göre 2023-24 Sonbahar/Kış moda haftalarının sergilendiği Paris, Milano, Londra ve New York moda haftalarından öne çıkan en iyi görünümleri bir araya geldi.

Güçlü ve kırılgan temaları birbirini kucaklarken çiçek motifleri klasik formundan sıyrılıyor, ince nüanslı ekose kumaşlar; kabanları, ceketleri ve büyük kabanların altına da giyilebilen "corolle" tarzı etekleri birbirinden ayırıyor. Yaşam tarzlarıyla klişeleri yıkan üç ikonik kadının bağımsız ruhu Dior podyumunda yeniden can bularak geleceği şekillendiren genç kadınlar için ilhama dönüşüyor.

Sokakla daha fazla temas halinde olan, yumuşak ve gerçekçi hatların öne çıktığı parçalar modaevinin haute kültürüne göndermede bulunmayı da ihmal etmiyor. Nicolas Ghesquière "Fransız stili nedir?" sorgulaması yaparken, gerçeküstü ve bilim kurgu temasını her parçaya nakış gibi işliyor. Devetüyü renkli yün gibi görünen kabanların biraz daha yakından bakıldığında aslında deri olduğunun ortaya çıkması gibi her görünüm modaevinin zanaat konusundaki ustalığını gözler önüne seriyor.