Modada bir devrim! Ruh haline göre değişen kıyafetler üretildi

Dünyaca ünlü Polonyalı moda tasarımcısı Iga Wagliska, duygu durumuna göre değişen kıyafetler tasarladı. Modada bir devrim yapan ünlü stilistin tasarımlarına ilgi arttı. İşte ruh haline göre değişen kıyafetler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ünlü tasarımcı Iga Wagliska bitirme tezi için hazırladığı kıyafetlere hayaline kavuştu. Duyusal değişim ve modanın iç içe olduğunu vurgulayan ünlü tasarımcı, ruh haline göre değişen kıyafetleriyle bir çığır açtı. Iga Wagliska ruh haline göre değişen kıyafetleri tasarlarken özellikle stres ve sevgi duyularını ön planda tuttuğunu söyledi.

RUH HALİNE GÖRE DEĞİŞEN KIYAFETLER

"İnsan nesne iletişimi" kapsamında hazırladığı kıyafetlerine eklediği parçalarda ise renklere dikkat çekti. Renklerin ruhsal durumu etkilediğini vurgulayan ünlü tasarımcı çoğu insanın o anki ruh haline göre kıyafet kombinasyonu yaptığını bildirdi.

Bu projesini geliştirmek istediğini belirten Wagliska, kullandığı malzemelerin daha tasarımsal olması için koleksiyonunu geliştireceğini bildirdi.

RUHSAL DURUM KOMBİNİ ETKİLER Mİ?

2012 yılında yapılan bir çalışmada ruhsal duygu durumunun kıyafet seçimini etkilediğini ortaya çıkardı. Kombin yaparken bu yüzden stil danışmaları duyguların baz alınması gerektiğini belirtir.

O günkü enerjinizi değiştirir.

İnsanlarla iletişiminizi güçlendirir.

Kendinize olan güveni artırır.