Mısır nasıl seçilir: Rengine göre mi püsküllerine göre mi? İşte taze mısır için püf noktalar

Yaz aylarında en sık mısır tüketiliyor. Bazılarının lezzetine doyum olmuyor bazılarını ise pişirmesi bile zor oluyor. Peki, taze mısır seçerken en önemli püf noktaları neler? Mısır rengine göre mi, kabuğuna göre mi, püskülüne göre mi seçilir? İşte yanıtı…

HATİCE GÖVENÇ

Mısırı hem çocuklar hem yetişkinler çok seviyor. Peki, mısır nasıl seçilir, taze mısır nasıl anlaşılır?

Taze mısır seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli ipucu bulunuyor. Mısırın taze ve lezzetli olanını seçmek için tüm püf noktaları bir araya getirdik.

MISIR NASIL SEÇİLİR?

Taze mısırın pişirme süresi kısa olur. Mısırın taze olduğunu anlamanın başka bir yolu da pişirme süresidir. Taze mısır, piştikten sonra çok kısa sürede yumuşar.

1. MISIRIN KOÇANI (KABUĞU)

Yeşil ve Sağlam Olmalı: Mısırın kabuğu yeşil ve nemli olmalıdır. Kuru veya sararmış koçanlar, mısırın eski olduğunu gösterir.

Sıkı Kapanmış Kabuğa Dikkat Edin: Kabuğun sıkıca kapalı olması, mısırın taze olduğunun bir göstergesidir. Eğer kabuk gevşemişse, mısır muhtemelen eski olabilir.

2. MISIR TANELERİNİN GÖRÜNÜMÜ

Parlak, Beyaz veya Sarı Taneler: Mısır taneleri parlak olmalı ve taze bir görünüme sahip olmalıdır. Donmuş, mat veya kurumuş taneler, mısırın taze olmadığını gösterebilir.

Düzgün Dizilim: Taneler düzgün, sık ve birbirine yakın olmalıdır. Aralıklı ve dağınık taneler, mısırın olgunlaşmadan toplandığını işaret edebilir.

3. KOKU

Ferah ve Tatlı Kokusu: Taze mısır, hafif tatlı ve ferah bir kokuya sahiptir. Ağızda kötü bir kokuya neden olabilecek şekilde ekşimiş mısırdan kaçının.

4. DOKUNMA

Sıkı ve Hafif Sert Olmalı: Mısırın koçanını tuttuğunuzda içindeki tanelerin sert, fakat yumuşak olmaması gerektiğini hissetmelisiniz. Çok yumuşak veya boşluklu hisseden mısırlar, taze değildir.

5. MISIRIN BOYUTU

Orta Boy Mısırları Tercih Edin: Aşırı büyük mısırlar genellikle daha az lezzetli ve daha sert olur. Orta büyüklükteki mısırları tercih etmek, daha tatlı ve lezzetli bir sonuç almanızı sağlar.

6. MISIRIN SAPI

Sapın Taze Olması: Mısırın sapı yeşil ve nemli olmalı, kurumuş ve kahverengi saplardan kaçının. Kurumuş saplar, mısırın uzun süre beklediğini gösterir.

Mide ekşimesi nasıl geçer? 1 kaşıkla gelen şifa