Mısır kraliçelerinin sırrı o baharat! Önce bağırsakları sonra tüm pürüzleri yok ediyor

Estetik uygulamalarının olmadığı zamanlarda Mısır kraliçeleri güzelleşmek için baharatlardan faydalanıyordu. Bal ile karıştırıldığında yaralara merhem olan bu baharat, bağırsaklardaki kurtları da döküyor. İşte Mısır'ın güzellik baharatı…

Güzellik baharatı diye bir şey duydunuz mu? Eski Mısır kraliçelerinin güzellik baharatı zerdeçal olmuş.

Eski Mısır kraliçeleri Nefertiti ile Kleopatra'nın güzelliklerini korumak için zerdeçal kürleri uyguladığı birçok kaynakta yer alıyor. Peki, kraliçeler zerdeçalı nasıl kullanıyordu?

ZERDEÇALIN FAYDALARI

Zerdeçal bal ile karıştırıldığında merhem olarak kullanılıyordu. Çünkü zerdeçal yaraları hızlı iyileştirebilir.

Sivilcelere ve ciltteki yağlı dokulara uygulanan zerdeçal cildi güzelleştirmek için kullanılan doğal ürünlerden biridir.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR

Ayuverda, Unani ve Siddha gibi kadim Hint tıp anlayışlarında nezle, öksürük, sinüzit, romatizma ve deri hastalıkları için eşsiz bir şifa kaynağı olduğuna inanılan zerdeçal, ayrıca cilt ve kan temizleyici olarak da kullanılmaktadır. Bundan dolayı eşsiz bir kozmetik ürünü olup uçucu yağı parfüm üretiminde değerlendirilmekte, ayrıca asırlardan beri Asya'nın bazı bölgelerinde altın sarısı bir renk elde etmek amacıyla cilde sürüldüğü bilinmektedir.

Beyne katkı sağlar, yaşlanmayı geciktirir.

Zerdeçal, geleneksel tıp anlayışlarında abdominal (karın ile ilgili) rahatsızlıklar, solunum yolu sorunları ile bağırsak kurtları, böbrek ve mesane inflamasyonları, baş ağrıları, bebeklerin huzursuzlukları, kadınların olağandışı regl sorunları, septik yaralar, ülserler ve şiddetli kaşıntılar ile mücadele için uygulanagelmektedir.

Zerdeçal, depresyon tedavisinde de kullanılır.

Antiinflamatuar ve antioksidan özelliklerinden dolayı Alzheimer, Parkinson, katarakt, kandaki yağ oranına ilişkin sıkıntılara karşılık gelen lipidemi, sindirim sistemi sıkıntıları, kardiyovasküler rahatsızlıklar, bir sinir sistemi hastalığı olan MS (Multipl Skleroz), karaciğer hasarı, diyabet, astım, alerji, obezite, bir organın kan sızıntısıyla dolması anlamına gelen enfarktüs, felç ile öğrenme ve sözel hafıza sorunları gibi birçok rahatsızlığın önlenmesinde etkilidir.

Hazmı kolaylaştırır ve kilo vermeye yardımcı olur.

Kalp hastalıklarını önler.

Kolesterolü azaltır.

İltihabı giderir.

Özellikle tok karnına alındığında mide asitlerini yatıştırıp reflü ağrılarını da dindiren zerdeçal, ayrıca nikotinin ciğerlere verdiği zararı ve alkolün vücutta yarattığı tahribatı da azaltmakta, idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirmektedir.

Beyne katkı sağlar, yaşlanmayı geciktirir.

Yumurtanın yerine 1 bardak için! 2 kat daha fazla protein var! Kemikleri demir gibi yapıyor