Misafirlerin tadına bayıldığı o tatlı! Parmak ısırtan fırında sütlaç tarifi

Fırında sütlaç üstü nar gibi kızaran bir tatlı. Tadı orantılı olan fırında sütlacın püf noktalarını derledik. Sütle iyice karıştırılan şekerden harika bir sütlaç çıkıyor. İşte detaylar...

HİLAL ÇAKIR

Sütlacın en önemli püf noktası pirinçlerin iyice yumuşamasıdır. Ağızda dağılan sütlacın detaylarını derledik. Peki toz şekerle yapılan sütlaç tarifinde neler var?

Fırın Sütlaç Tarifi

Malzemeler:

1 litre süt

1 çay bardağı pirinç

2 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı buğday nişastası (ya da mısır nişastası)

1 paket vanilin (isteğe bağlı)

Üzeri için: Tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Pirinci yıkayıp tencereye alın. 2 su bardağı suyla yumuşayana kadar haşlayın.

Üzerine sütü ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ilave edin ve karıştırın.

Ayrı bir kasede nişastayı biraz su ile açın, yavaş yavaş süte ekleyin ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Vanilin ekleyip karıştırın ve altını kapatın.

Karışımı fırın kaplarına paylaştırın.

Tepsiye sıraladığınız kapların yarısına gelecek kadar sıcak su koyun ve önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri kızarana kadar (10-15 dk) pişirin.

Soğuduktan sonra buzdolabına alın. Servisten önce üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.