Mis gibi kokusuyla kahvaltı sofralarınızı şifalandıracak! Sarımsaklı ekmek tarifi…

Farklı lezzetler denemeye hazır kişiler için sarımsaklı ekmek tarifini araştırdık. Yapımı kolay ama lezzeti gün boyu damağınızda kalacak kahvaltı sofralarını şenlendirecek. Sarımsaklı ekmek Anadolu mutfaklarının gizli lezzetlerinden biridir. Bu eşsiz tat için haberin detayına göz atmanızı tavsiye ederiz. Peki sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Tam bir antibiyotik etkiye sahip sarımsaklı ekmek gün boyu sizi dinç tutacak. Biberli ekmekten sonra en çok tercih edilen sarımsaklı ekmek Anadolu mutfaklarının gizli kalmış lezzetidir. Günümüzde İsveç atıştırmalığı olarak bilinse de aslında kökleri bizim topraklara aittir. Daha faydalı olması için sarımsaklı ekmeği tereyağı yerine zeytinyağıyla yapmanızı tavsiye ederiz. İşte mis gibi kokusuyla kahvaltı sofralarınızı şifalandıracak sarımsaklı ekmek tarifi...

SARIMSALIKLI EKMEK NASIL YAPILIR?

2 günlük bir adet ekmek

3 diş sarımsak

Birer çay kaşığı; nane, fesleğen, reyhan, pul biber, tuz

Yarım su bardağı kadar katılaşmış zeytinyağı

Rendelenmiş bir kase kaşar

YAPILIŞI;

Sarımsakları bir havanda iyice ezin.

Daha sonra bir kaseye sarımsakları alın.

Üzerine baharat ve zeytinyağını boşaltın.

İyice karıştırdıktan sonra rendelenmiş kaşarları ekleyin. Biraz daha karıştırın.

Ekmeği dilimlere ayırın yağlı fırın kağıdının üzerine koyun.

Alt kısımlarına fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün.

Üstüne ise hazırladığını karışımdan göz kararı boşaltın.

Önceden 200 derece ısıtılmış fırına koyun.

Yaklaşık 15 dakika sonra çıkarın.

Afiyet şifa olsun...

Ağızların suyunu akıtan pankek! En kolay pankek tarifi