AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Tam bir antibiyotik etkiye sahip sarımsaklı ekmek gün boyu sizi dinç tutacak. Biberli ekmekten sonra en çok tercih edilen sarımsaklı ekmek Anadolu mutfaklarının gizli kalmış lezzetidir. Günümüzde İsveç atıştırmalığı olarak bilinse de aslında kökleri bizim topraklara aittir. Daha faydalı olması için sarımsaklı ekmeği tereyağı yerine zeytinyağıyla yapmanızı tavsiye ederiz. İşte mis gibi kokusuyla kahvaltı sofralarınızı şifalandıracak sarımsaklı ekmek tarifi...
2 günlük bir adet ekmek
3 diş sarımsak
Birer çay kaşığı; nane, fesleğen, reyhan, pul biber, tuz
Yarım su bardağı kadar katılaşmış zeytinyağı
Rendelenmiş bir kase kaşar
YAPILIŞI;
Sarımsakları bir havanda iyice ezin.
Daha sonra bir kaseye sarımsakları alın.
Üzerine baharat ve zeytinyağını boşaltın.
İyice karıştırdıktan sonra rendelenmiş kaşarları ekleyin. Biraz daha karıştırın.
Ekmeği dilimlere ayırın yağlı fırın kağıdının üzerine koyun.
Alt kısımlarına fırça yardımıyla biraz zeytinyağı sürün.
Üstüne ise hazırladığını karışımdan göz kararı boşaltın.
Önceden 200 derece ısıtılmış fırına koyun.
Yaklaşık 15 dakika sonra çıkarın.
Afiyet şifa olsun...