Mis gibi ıspanaklı gül böreği tarifi! Komşular kokusuna gelecek

Ispanaklı gül böreği çay eşliğinde harika bir lezzet sunuyor. Gül böreğini kahvaltı da da tüketebilirsiniz. Peki ıspanaklı gül böreği nasıl yapılır?

Çıtır çıtır olan ıspanaklı gül böreğini detaylarını sizler için derledik. Adım adım ıspanaklı gül böreği nasıl yapılır? İşte detaylar...

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ TARİFİ

3 adet hazır yufka

Sosu için;

6-7 yemek kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 yumurta;

İç harcı için;

1 kg ıspanak

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Pul biber

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle ıspanaklı iç harcı için ıspanaklar ayıklanarak hafifçe haşlanır ve süzülür.

1 adet soğan yemeklik doğranarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.

Salçası, tuzu ve baharatları ilave edilir.

Ispanaklar da eklenerek bir iki dakika kavrulur.

Gerekirse az su ilave edilir, ve iç harcının çok kuru olması engellenir.

Diğer taraftan böreğin sosu için yoğurt, sıvı yağ ve yumurta çırpılır.

Yufka 4 parçaya bölünür, her parçaya sırayla yoğurtlu sos sürülür ve ıspanaklı iç harcından serpilir.

Yufka rulo şeklinde sarılır, rulo kendi etrafında dolanarak gül şekli verilir.

Hazırlanan börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.

Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülerek 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Eğer yoğurtlu sosunuzdan artarsa yumurtanızı yoğurtlu sosa kırıp bu şekilde de böreklerin üzerine sürebilirsiniz.

Ispanaklı gül böreklerimiz servise hazır, şimdiden afiyet olsun.