Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokoli çorbası akşam yemeklerinin vazgeçilmez yemeğidir. Brokoli çorbası vitamin bakımından zengindir. Peki brokoli çorbası nasıl yapılır? Brokoli çorbasının püf noktaları nelerdir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Brokoli çorbası besleyici çorbalardan biridir. Brokoli çorbasına patates katılabilir. Brokolilerin yeşil kalması için haşladığınız suya bir miktar karbonat atabilirsiniz. Peki brokoli çorbası nasıl yapılır? Brokoli çorbasının püf noktaları nelerdir?

BROKOLİ ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

500 gr brokoli

2 taze patates

1 çorba kaşığı zeytinyağı

3 taze soğan

2 diş sarımsak

5 sıcak su bardağı su ya da tavuk suyu

Yarım demet dereotu

Tuz

Karabiber

BROKOLİ ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle taze soğanları ve sarımsakları temizleyip kıyın. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. Zar şeklinde doğrayıp bir kapta soğuk suda bekletin.

Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Patatesleri süzüp tencerenin içine ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun.

Üzerine brokoli, sıcak su ya da tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Karışımı ocaktan alın. Blenderle püre haline gelinceye kadar ezin. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine dereotu serpiştirin. Taze nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.